Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De la mizeria de pe străzile Brăilei, la o existenţă de huzur în Germania

Pe parcursul anului 2014, din cele două adăposturi administrate de municipalitatea brăileană au fost adoptaţi 624 de câini. Dintre aceştia, 487 au fost preluaţi de la Adăpostul Lacu Sărat, iar 137 de la Adăpostul Unirea. Cei mai mulţi au ajuns în posesia unor iubitori de animale brăileni, însă au fost şi câteva zeci de exemplare adoptate de persoane bine intenţionate din Germania. Prin intermediul Asociaţiei "Suflet lângă Suflet", au plecat în Germania 43 de căţei din adăpostul de la Unirea, alte 22 de exemplare fiind adoptate direct de pe domeniul public. "Am găsit un real sprijin în adoptatorii din Germania, care, pe lângă faptul că au preluat efectiv 65 de câini, au mai adoptat şi la distanţă câteva zeci de exemplare, pentru care trimit mâncare periodic. Tot din Germania ni s-au trimis medicamente şi chiar şi câteva căsuţe din lemn pentru căţeii mici, avându-se grijă să nu le lipsească paiele în perioada rece. Şi nu doar iubitorii de animale din străinătate s-au implicat în problema câinilor. Am primit un sprijin real şi din partea Primăriei Brăila, care ne-a fost tot timpul alături. Noi credem că se poate transforma lumea în una mai bună. Că încă nu este pierdută această cauză, că avem obligaţia şi datoria să ajutăm la rezolvarea unei probleme, aşa cum este cea a câinilor maidanezi. Am mai spus şi continuăm să spunem: «Noi suntem vocea lor, vocea maidanezilor! Ei nu se pot ajuta singuri»", spune Ani Zorilă, reprezentantul Asociaţiei "Suflet lângă Suflet".
Aceasta ne-a trimis la redacţie şi câteva fotografii primite de la adoptatorii din Germania, cu căţeii luaţi de la Brăila, care simt acum pe pielea lor ce înseamnă să trăiască în Occident.
Nici câinii adoptaţi de iubitorii de animale brăileni nu o duc rău, după cum dă asigurări conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila. "Nu am primit semnale că ar fi ceva în neregulă cu aceste animale. Cei care le-au adoptat şi-au luat angajamentul că le vor asigura condiţii de viaţă decente şi că nu le vor lăsa nesupravegheate pe domeniul public", ne-a declarat Dan Apostol, directorul SUPAGL.
În urmă cu două săptămâni a apărut, totuşi, un caz care ridică semne de întrebare privind gradul de responsabilitate al adoptatorilor, după ce un câine luat în grijă de o brăileancă, de la Adăpostul Lacu Sărat, a fost găsit mort pe bulevardul Independenţei, unde a zăcut abandonat timp de o zi. Persoana respectivă a declarat că a scăpat animalul din lesă în timp ce îl plimba pe stradă şi că nu a reuşit să-i mai dea de urmă. Totuşi, ca urmare a acestei situaţii, conducerea SUPAGL ne-a declarat că, începând din luna februarie, se vor face verificări prin sondaj la persoanele care au adoptat câini, pentru a se vedea în ce măsură îşi respectă acestea angajamentele asumate.

 
Categorie articol: 

Comentarii