Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniel Constantin îi cere lui Ponta să înţeleagă că USL nu poate funcţiona juridic fără PC

"Sunt convins că declaraţiile dnului Ponta nu reflectă cu acurateţe părerea d-nului Ponta vis-a-vis de modul în care funcţionează USL. Spre deosebire de alţii, eu cred în maturitatea şi responsabilitatea politică a dnului Ponta, însă trebuie făcute câteva precizări: USL este formată din trei partide, PSD, PNL şi PC. Cred că această uniune nu poate să funcţioneze nici politic, dar mai ales juridic într-o altă formulă. Noi cred că am demonstrat, PC, că putem să trecem peste frustrările şi ambiţiile personale ale unor persoane şi să punem pe primul plan interesele generale şi proiectul pe care USL îl are pentru 8-9 ani de acum încolo", a afirmat Constantin.
"Dacă cineva îşi închipuie că PC va juca un rol de decor cred că nu a învăţat nimic din politica ultimilor doi ani", a completat liderul PC, precizând că partidul său nu va renunţa la candidatura lui Tudor Ciuhodaru pentru primăria Iaşi.
De asemenea, Constantin a fost întrebat dacă sunt avute în vedere situaţii similare celei de la Iaşi, unde conservatorii candidează separat la alegerile pentru primăria municipiului. El a replicat că nu se pune problema unei alte localităţi unde conservatorii să intre separat în alegeri şi a menţionat că PC nu a "atentat" la niciun post vizat de PSD în momentul negocierilor privind candidaturile la alegerile locale.
Totuşi, Constantin a susţinut că nu a reuşit până în prezent să discute cu Victor Ponta despre declaraţiile acestuia de la Iaşi, dar a menţionat că acest lucru se va întâmpla vineri, cel târziu luni.
Anterior, preşedintele PC a declarat, pentru NewsIn, că în cadrul şedinţei ACD care a fost convocată vineri se vor discuta inclusiv afirmaţiile lui Victor Ponta care a indicat conservatorilor să candideze separat la locale, liderul PC menţionând că aceste chestiuni trebuie lămurite.
"Şedinţa de azi are legătură şi cu declaraţiile lui Victor Ponta de ieri", a spus Constantin.
Întrebat dacă varianta candidaturii separate de PSD-PNL a conservatorilor este o variantă luată în calcul, preşedintele PC a răspuns că până acum nu s-a ridicat această chestiune. " Nu s-a pus niciodată problema, nu am avut până acum nicio solicitare de a candida separat. Noi suntem USL, cunosc importanţ a acestei alianţe şi ţin la Uniune. Daca se doreşte altceva o să vedem, trebuie să lămurim lucrurile acestea", a afirmat Daniel Constantin.
Alianţa de Centru Dreapta organizează o şedinţă vineri, de la ora 12.00, în şoseaua Kiseleff nr. 57.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri seara, la Iaşi, că situaţia legată de candidurile USL pentru administraţia locală este "anormală" şi că PC poate candida singur peste tot, transmite corespondentul NewsIn.
"Din punctul meu de vedere situaţia de la Iaşi este una anormală, cu care nu m-am împăcat. Este împotriva ideei în baza căreia s-a constituit USL. Nu o consider o situaţie închisă. PC să meargă peste tot singur la alegeri. Dar, altfel, lucrurile nu pot merge aşa. Eu am respect pentru PC, dar cer acelaşi respect.(...) Nu e normal să ai o excepţie la Iaşi. Le dăm şansa să obţină mai mult separat ", a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă, referindu-se la situaţia creată în USL Iaşi, unde Tudor Ciuhodaru (PC), intenţionează să candideze la primărie împotriva lui Gheorghe Nichita, susţinut de PSD şi PNL.
Ponta a arătat că astfel de situaţii au mai apărut şi că va trebui făcută o analiză pentru rezolvarea lor. "Au apărut astfel de situaţii şi în alte zone. Când începi să ai mai multe excepţii ajungi să ai o regulă", a spus el.
Categorie articol: 

Comentarii