Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacian Cioloș, în vizită la Brăila. Un adolescent s-a emoționat când a dat ochii cu fostul premier

* băiatul aștepta în stație autobuzul în momentul în care l-a văzut pe Dacian Cioloș, mergând pe jos pe Calea Călărașilor * adolescentul a mărturisit că atât el, cât și părinții săi îl apreciază mult * fostul premier l-a îmbrățișat pe adolescent și au făcut poze împreună

 

 

Dacian Cioloș s-a aflat, marți după amiază, în Brăila pentru a prezenta oferta electorală a Alianței USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Fostul premier a fost însoțit de Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii, și de Ramona Strugariu și Nicu Ștefănuță, ambii lucrând în Parlamentul European. Aceștia au susținut o conferință de presă, în sala mare a Regal Ballroom din municipiu, după care au plecat prin municipiu, alături de membrii de la nivel local ai Alianței, pentru a sta de vorbă cu oamenii. Au coborât din mașini la Catedrală și au pornit la pas pe Calea Călărașilor spre Piața Concordiei.

Un moment emoționant a avut loc când, un adolescent care aștepta autobuzul în stația de lângă Școala 4, l-a recunoscut pe Dacian Cioloș. Fostul premier se afla la câțiva metri distanță de el și i-a observat imediat mirarea, dar și bucuria că are ocazia să-l întâlnească personal. S-a îndreptat către el, au vorbit puțin, iar la un moment dat, băiatul i-a spus că îl apreciază și l-a îmbrățișat. „Îl apreciez pentru că este altceva. Când a fost fost prim-ministru, atât eu, cât și părinții mei am simțit o schimbare. Atunci, țara a luat-o într-o direcție foarte bună, dar după aceea, inevitabil, s-a produs tragedia”, a spus băiatul.

Ulterior, Cioloș și echipa sa și-au continuat drumul către Piața Concordiei, unde au stat de vorbă cu comercianții care s-au plâns de chiriile mari și vânzările extrem de mici pe care le au. La ora 17.30, s-au întors la Regal Ballroom, unde îi așteptau alți brăileni, curioși să afle planurile Alianței pentru Brăila, în cazul în care aceasta va strânge voturile necesare pentru a prinde locuri în Parlamentul European.

Printre cei sosiți de la București, s-a numărat și Adrian Albu, un tânăr supraviețuitor al tragediei din 2015 din clubul „Colectiv” și care s-a însris în PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș. L-am întrebat cum se vede Brăila de la București și cum e, în realitate, Brăila, atunci când o vizitezi. „La București, Brăila nu prea există. Nu am auzit pe nimeni să se laude că e din acest oraș. Iar realitatea de care m-am lovit aici e și mai tristă. În Piață (Piața Concordiei – n.r.), am văzut oameni triști, care și-au pierdut speranța. M-am înscris în acest partid pentru că am văzut că sunt altfel de oameni, sunt oameni cinstiți, curați. Eu am supraviețuit incendiului din «Colectiv». Am fost operat de foarte multe ori și m-am tratat în România, după care am fost transferat în spitale din străinătate. Din păcate, în urma acelui incendiu mi-am pierdut sora și o verișoară. Una din ele a murit chiar din cauza infecțiilor nosocomiale”, ne-a declarat Adrian Albu. Întrebat dacă mai urmează să suporte și alte intervenții chirurgicale, acesta ne-a răspuns că rana care nu i se vindecă este cea din suflet.
Categorie articol: 

Comentarii