Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea - Aerostar Bacău, un meci al supravieţuirii în Liga a II-a

• la formaţia brăileană sunt absenţe notabile, Hamza nu s-a întors din Tunisia, Maxin a fost exclus din lot, iar Liviu Gheorghe este accidentat

 

După câteva partide în care a avut adversare din zona superioară a clasamentului, sâmbătă, în etap a 13-a a Ligii a II-a, Dacia Unirea va juca pe Municipal cu nou promovata Aerostar Bacău, formaţie aflată pe locul al 17-lea, adică tot în zona retrogradării. Un meci extrem de important pentru formaţia pregătită de Florentin Petre, unul pe care brăilenii sunt obligaţi să-l câştige, dacă vor să-şi mai păstreze măcar şanse teoretice de a se salva de la retrogradare.

Formaţia de la Dunăre revine pe teren propriu după o înfrângere la scor, 6-1, în deplasarea de la Universitatea Cluj, un scor mincinos însă raportat la ceea ce s-a întâmplat în teren la acel joc. Toţi au lăudat echipa clujeană pentru acel succes însă Universitatea a marcat la toate fazele clare pe care şi le-a creat în timp ce Dacia Unirea a ratat un penalty şi alte trei ocazii mari, Bebey s-a aflat în două rânduri singur cu portarul gazdelor, iar Mucuţă nu a fost în stare să trimită mingea în poarta goală. Să nu uităm că  Van der Driest a marcat cel mai frumos gol al partidei.

La formaţia brăileană sunt însă absenţe notabile: Hamza nu s-a întors din Tunisia, Maxin a fost exclus din lot după meciul de la Cluj, iar lui Liviu Ghghorghe i-a recidivat acea accidentare mai veche de pe vremea când evolua la Dinamo. Cu toate acestea, Dacia Unirea este în creştere de formă şi poate să spere sâmbătă la prima victorie din acest sezon competiţional, asta în condiţiile în care nici adversara sa, Aerostar Bacău, nu a “rupt gura târgului” în cele 12 etape scurse până acum.

 

Etapa a 13-a programează meciurile:

Joi, 18 octombrie

Ripensia Timişoara - Universitatea Cluj, ora 19:00

Sâmbătă, 20 octombrie:

CS Mioveni - Luceafărul Oradea, ora 11:00

ACS Poli. Timişoara - ASU Politehnica Timişoara, ora 11:00

UTA Arad – Energeticianul, ora 11:00

Sportul Snagov - Metaloglobus Bucureşti, ora 11:00

CS Baloteşti - Pandurii Târgu Jiu, ora 11:00

Dacia Unirea Brăila - Aerostar Bacău, 11:00

Academica Clinceni - Chindia Târgovişte, ora 12:00

Duminică, 21 octombrie:

SSC Farul Constanţa - FC Argeş, ora 12:00

Daco-Getica Bucureşti - Petrolul Ploieşti, ora 14.00
Categorie articol: 

Comentarii