Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea – SCM Buzău. Un vechi “duel” de tradiţie în fotbalul românesc

• cele două formaţii se întâlnesc astăzi în turul al 4-lea al Cupei României • miza partidei o reprezintă calificarea în şaisprezecimile competiţiei • meciul începe la ora 14.30

 

Conform tragerii la sorţi a meciurilor din turul al 4-lea, naţional, al Cupei României la fotbal, astăzi, de la ora 14.30, la Însurăţei, Dacia Unirea va juca în compania formaţiei de pe locul al 13-lea din Liga a II-a, SCM Buzău. O partidă care aduce aminte de duelurile de tradiţie din Liga a II-a dintre cele două formaţii.

Dacia Unirea vine după o înfrângere la limită, 2-1, în deplasare la Sporting Lieşti iar SCM Buzău după un succes cu 2-0, la Dunărea Călăraşi. Ambele combatante au declarat înaintea acestei partide directe că doresc să meargă cât mai departe în competiţia KO.

“Ne dorim să mergem mai departe. Venim după un rezultat negativ de la Lieşti, unde ne-am creat multe ocazii dar am ratat mult. Avem probleme la finalizare şi acestea trebuiesc rezolvate cât mai repede, sper chiar până la partida de Cupă. Avem două meciuri grele în această săptămână, fiecare dintre ele cu importanţa lui, pe care dorim să le câştigăm”, ne-a declarat Marian Samuilă, antrenorul secund al Daciei Unirea.

Antrenorul echipei buzoiene, Ilie Stan, şi-a avertizat jucătorii că nu vor avea parte de un meci uşor, pentru că Dacia Unirea va fi o adversară incomodă. Şi că nu va fi o simplă formalitate ca SCM Buzău să acceadă în faza următoare a competiţiei.

“Intrăm în competiţie cu un meci nu foarte uşor, în faţa celor de la Dacia Unirea Brăila. O formaţie care, cel puţin la nivel declarativ, are ca obiectiv revenirea în Liga a II-a. O echipă mult mai bună decât anul trecut, mult mai omogenă, pentru că joacă împreună de doi ani de când este Florentin Petre antrenor. Vom trata acest duel cu foarte mare seriozitate, pentru că în acest sezon ne-am propus să mergem cât mai departe în Cupă. Nu va fi uşor, însă suntem pregătiţi să facem faţă atât acestei competiţii, cât şi campionatului Ligii a 2-a”, a declarat Ilie Stan despre partida cu Dacia Unirea Brăila, citat de site-ul oficial al SCM Gloria Buzău.

Dacia Unirea le-a eliminat până la această fază pe Flacăra Mihai Kogălniceanu (4-0), Viitorul Ianca (4-1) şi CS Făurei (4-0).

 

În turul 4 al Cupei României sunt programate 16 meciuri

Cele 16 meciuri, câte sunt în total în această fază, au loc într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate, după timpul regulamentar de joc, vor urma două reprize de prelungire, a câte 15 minute fiecare, iar dacă egalitatea va persista câştigătoarea va fi desemnată în urma loviturilor de departajare de la 11 metri.

Din turul al 3-lea au intrat în competiţie şi 10 echipe care activează acum în campionatul Ligii a II-a, iar dintre acestea au fost eliminate Unirea Slobozia, Aerostar Bacău, CSM Reşiţa şi Pandurii Târgu Jiu, în timp ce mai departe au mers FK Csikszereda, CSM Slatina, Concordia Chiajna, U Craiova 1948 SA, Fotbal Comuna Recea şi Universitatea Cluj.

Din turul 4 intră şi restul formaţiilor din Liga a II-a, 11 la număr. În total, în această fază a competiţiei, sunt prezente 17 echipe din Liga a II-a şi 15 din Liga a III-a.
Categorie articol: 

Comentarii