Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea, învinsă la limită, 3-2, la AFC Hermannstadt

• sibienii au condus cu 3-0 şi au ratat pe bandă rulantă • dar cu un final foarte bun, echipa brăileană putea pleca cu un punct de la Sibiu • Banyoi şi Alexandru Pop au înscris pentru oaspeţi

 

Cu o formaţie din care au lipsit accidentaţii Olaru, Ghiocel, Ivan, Roşoagă, dar şi golgeterul Costel Roşu - suspendat, Dacia Unirea a pierdut cu 3-2 pe terenul echipei AFC Hermannstadt, după un joc în care Frunză şi colegii săi mai tineri au făcut o frumoasă propagandă fotbalului brăilean. Jucătorii Daciei Unirea au protestat din nou împotriva autorităţilor locale care le-au au promis sprijin financiar, însă nici până acum nu au acordat nici măcar un leu. Arbitrul a fluierat startul partidei însă oaspeţii au rămas nemişcaţi în propria jumătate de teren timp de un minut, iar sibienii au respectat decizia lor şi au aşteptat în jumătatea proprie fără să atace poarta adversă.

Fostul atacant al Daciei Unirea, Cosmin Neagu (min. 6), a irosit prima ocazie de gol a gazdelor, iar două minute mai târziu sibienii au deschis scorul prin Bogdan Rusu care a şutat plasat, la colţul lung. Faza s-a repetat în minutul 11, dar de această dată portarul Ţicrea a intuit colţul şi a parat mingea şutată de Rusu. La acţiunea imediat următoare Ţicrea a avut din nou o intervenţie bună în faţa celor mai periculoşi jucători ai formaţiei gazdă, Neagu şi Rusu. Brăilenii au replicat prin două şuturi de la distanţă ale lui Frunză, însă de fiecare dată Căbuz a evitat golul. Jocul s-a derulat apoi pe contre şi fiecare formaţie a trimis mingea în bară, gazdele prin  Dâlbea (min. 23), oaspeţii prin Ciucureanu (min. 27). Sibienii au trecut apoi în două rânduri pe lângă majorarea scorului, la şuturile lui  Lupu (min. 28) şi Herghelegiu (min. 35), dar şi oaspeţii puteau egala în minutul 36 numai că portarul Căbuz a reuşit, in extremis, să evite golul, la şutul lui Niţă. Presiunea gazdelor la poarta lui Ţicrea s-a mai concretizat o dată în această repriză în minutul 37, când Rusu a întors mingea la Sabin Lupu, mijlocaşul gazdelor a şutat la colţul lung fără speranţe pentru Ţicrea, iar AFC Hemanndstadt şi-a dublat avantajul.

Lucian Dumitriu a marcat pentru 3-0 în minutul 49 şi meciul părea că se îndreaptă spre o victorie la scor a gazdelor. Numai că până la finalul partidei AFC Hemannstadt nu a mai înscris niciun gol deşi şi-a creat multe ocazii de poartă. Rusu (min. 64) şi Herghelegiu (min. 66) s-au jucat cu nervii spectatorilor şi tot Rusu a trimis mingea în transversală în minutul 74. Şi cum ocaziile se răzbună în minutul 88 Dacia Unirea a redus din diferenţă, Sorin Frunză a pătruns în careu, i-a pasat lui Banyoi, iar acesta a trimis mingea la colţul lung. Pop a trimis mingea peste transversală în minurul 92 şi tot el a stabilit scorul final al partidei la acţiunea imediat următoare, 3-2, pentru AFC Hermannstadt.

 

Dacia Unirea: Ţicrea - Iosofache (min. 66: E. Oprea), Dima (min. 74: Banyoi), Stănciulescu, C. Mihai – Niţă, Covaciu, Ciucureanu (min. 55: Puia), Funză -  Bucur, Pop

Hermannstadt: Căbuz - D. Tătar, Crişan, Pîrvulescu, Pamfile - Dâlbea, Dumitriu - Hergheligiu, B. Rusu (min. 74: Popa), Neacşa (min. 26: Lupu) - Neagu (min. 68: Blănaru).
Categorie articol: 

Comentarii