Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dacia Unirea, învinsă cu 6-0 de Luceafărul Oradea la ultima evoluţie în Liga a II-a

• Florentin Petre a trimis în teren o echipă tânără, în care Valentin Robu, de doar 16 ani, a purtat banderola de căpitan de echipă

 

Formaţia brăileană a pierdut la scor, 6-0, meciul din ultima etapă a returului Ligii a II-a, înfrângere care parafează retrogradarea în Liga a III-a. Florentin Petre a trimis în teren o echipă tânără, în care Valentin Robu, de doar 16 ani, a purtat banderola de căpitan de echipă şi tot cu acest prilej au debutat în Liga a II-a portarul Mădălin Stroe şi fundaşul dreapta Andrei Dobre, ambii de 15 ani.

“Copii buni pe care îi vom păstra în lot pentru campionatul următor, care, alături de ceilalţi jucători din propria pepinieră pe care i-am folosit deja în mai multe partide, pot reprezenta soluţii în viitorul sezon competiţional”, a spus imediat după meci Florentin Petre.

Tehnicianul a precizat că va rămâne în continuare la Dacia Unirea, unde, cu sprijinul financiar promis de Consiliul Judeţean, speră să alcătuiască în vară o echipă competitivă.

“Aşa cum am mai spus, rămân în continuare la Dacia Unirea. Avem promisiuni din partea Consiliului Judeţean că vom fi spijiniţi financiar, iar primul obiectiv îl reprezintă formarea, în această vară, a unei echipe competitive. Prima dată vom încerca să aducem în lot cei mai buni jucători de fotbal din judeţ, iar dacă aceasta nu va reprezenta o soluţie vom apela la jucători români din ţară. Reunirea lotului va avea loc pe 8 iulie, până atunci sper să ne conturăm lotul pentru Liga a III-a”, ne-a declarat Florentin Petre.

Partida nu a avut istoric, în faţa unei formaţii brăilene cu mulţi jucători tineri, orădenii au deschis scorul în minutul 8, prin Paraschiv. Două minute mai târziu, Vasile Pop a dublat avantajul gazdelor, iar la finalul primului sfert de oră Luceafărul s-a distanţat la 3-0, după reuşita din penalty a lui Paraschiv.  În minutul 33, Paraschiv realizează hat trick-ul şi stabileşte scorul primei reprize, 4-0, pentru Luceafărul Oradea.

Dacia Unirea a irosit prima mare ocazie de gol în minutul 68, când Valentin Robu a driblat trei adversari, a şutat la colţul scurt însă Rus a reuşit, in extremis, să evite golul. Luceafărul a continuat să atace şi a mai înscris de două ori, prin Pop (min. 73) şi Dulca (min. 89).

Duţu putea marca în minutul 88 însă Rus a fost din nou la post şi Luceafărul s-a impus cu 6-0.

Dacia Unirea: Moldoveanu (MIN. 74: Stroe) - Coteţ, Căruţă, Moroianu, Subţirică - Sava, M. Mihalcea - Robu, Konyeha (min. 76: Cl. Popa), Băcanu (min. 46: Dobre) - Duţu

Luceafărul: I. Rus - Drăgan, Yabre (min. 46: Core), Oros, Băican – C. Roşu (MIN. 57: Ciul), Chiorean, Preoteasa (MIN. 46: Călin), Al. Dulca - Pop, G. Paraschiv.
Categorie articol: 

Comentarii