Mergi la conţinutul principal

Dărâmătura lui Prigoană

Au trecut aproape trei luni de când un imobil de pe Str. Goleşti zace pe jumătate dărâmat, fără ca nimeni să ia vreo măsură. Nici măcar trotuarul nu a fost curăţat de maldărul de cărămizi care obstrucţionează circulaţia pietonilor. După cum v-am mai informat, unul dintre proprietarul casei vechi de peste o sută de ani, aflată pe lista clădirilor de patrimoniu din municipiu, este politicianul şi omul de afaceri Silviu Prigoană. Acesta a cumpărat-o de la afaceristul brăilean Mihai Dănuţ. În momentul tranzacţiei, casa se afla într-o stare destul de avansată de degradare, iar faptul că nu s-a investit în reabilitarea ei a făcut ca, la începutul lunii iunie a.c., o porţiune din partea superioară a frontispiciului să cadă pe trotuar, afectând şi imobilul învecinat, ce aparţine Baroului Avocaţilor din Brăila. După incident, reprezentanţii Baroului au făcut o sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Brăila referitoare la situaţia precară a clădirii de pe Str. Goleşti, nr. 11. La vremea respectivă, ISC a identificat proprietarii imobilului în cauză şi le-a pus în vedere să ia măsuri pentru "punerea în siguranţă a clădirii".
"Există trei proprietari ai imobilului respectiv, iar unul dintre ei este domnul Silviu Prigoană. Acesta ne-a adus la cunoştinţă faptul că este în litigiu cu ceilalţi proprietari, motivând astfel de ce nu a luat măsuri pentru reabilitarea imobilului", ne informa, în iunie, Daniel Mitrofan, şeful ISC Brăila. Prigoană s-a conformat dispoziţiei date de ISC, de securizare a clădirii, în sensul că a început să o demoleze cu totul, pentru a nu mai pune în pericol siguranţa pietonilor şi a imobilelor alăturate. La jumătatea lunii iunie a.c., pe strada Goleşti a apărut un container metalic aparţinând firmei de salubritate patronată de Silviu Prigoană, "Rosal" SA, în care un grup de muncitori a început să încarce resturile rezultate din demolare. Operaţiunea nu a durat, însă, decât câteva zile. Nu se ştie din ce cauză, muncitorii au plecat, abandonând atât clădirea dărâmată pe jumătate, cât şi containerul metalic, care între timp s-a umplut cu tot felul de deşeuri aruncate de locatarii din zonă.
Întrebat, ieri, de reporterul nostru despre măsurile luate pentru clarificarea situaţiei imobilului în cauză, şeful ISC Brăila, Daniel Mitrofan, ne-a mărturisit că, de când a dat dispoziţia de "punere în siguranţă" n-a mai urmărit evoluţia problemei. Nici Poliţia Locală nu a aplicat nicio sancţiune pentru ocuparea trotuarului cu dărâmâturi şi ocuparea părţii carosabile cu acel container de mari dimensiuni. Instituţia în cauză are atribuţii legate atât de disciplina în construcţii cât şi de starea de salubrizare a municipiului. Cu toate acestea, Dumitru Hahui, directorul adjunct al Poliţiei Locale ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu are competenţe în sancţionarea unor astfel de aspecte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro