Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dâncu îndeamnă opoziţia să spună "nu" comasării alegerilor

Dâncu menţionează că analiza sa este una făcută din poziţia de cetăţean, nu unul "simplu", dar nici unul strivit de responsabilitate politică. Sociologul remarcă faptul că lansarea temei schimbării sistemului electoral se face "în stilul cel mai lăutaresc, în stilul heirupist mioritic".
El susţine că argumentul economisirii de bani prin comasarea alegerilor este "uşor ridicol", întrucât suma avansată de premier, de 30 de milioane de euro, este "nerealistă" din perspeciva faptului că ea "poate fi recuperată prin metode foarte simple, iar una dintre ele ar fi să nu se mai fure gros la 5 kilometri de autostradă din cele câteva mii care se promite că se vor face la anul". Cât priveşte blocarea administraţiei din cauza succesiunii alegerilor, Dâncu punctează că acest lucru nu s-ar întâmpla dacă posturile nu ar fi politizate excesiv.
Fostul lider PSD aminteşte că separarea alegerilor are legatură "cu relativa distanţare necesară între palierele administraţiei pentru o separarea a puterilor locale, regionale şi naţionale".
Categorie articol: 

Comentarii