Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a câştigat cu 93-63, derby-ul cu Agronomia Bucureşti

• victoria le asigură deja baschetbaliştilor brăileni participarea la turneul semifinal • duminică, în etapa a doua a returului Ligii I, Cuza Sport va juca în deplasare la SCMU 2 Craiova

 

Echipa de baschet seniori de la Cuza Sport a câştigat cu 93-63, pe sferturi 20-14, 22-17, 31-16, 20-16, partida cu Agronomia Bucureşti din prima etapă a returului Ligii I şi se menţine pe primul loc în seria C. Ba mai mult formaţia brăileană a făcut pasul decisiv la calificarea la turneul semifinal. Disputa de marţi seara din Polivalentă a fost la discreţia echipei pregătite de Cătălin Ştefănescu, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj din primul şi până în ultimul minut.

Primul sfert al partidei a fost echilibrat doar în prima sa parte, bucureştenii au reuşit să egaleze la 5-5, însă Cuza Sport s-a distanţat repede la 10-5 şi din acest moment jocul a curs într-o singură direcţie. Baschetbaliştii brăileni, cu Movileanu foarte eficient sub panoul advers, au condus cu 16-9 şi 19-10 şi au câştigat primul sfert cu 20-14.  Keyes a marcat primele puncte pentru Cuza Sport în sfertul al doilea, iar la jumătatea acestui act echipa brăileană conducea cu 14 puncte, 28-14. Încurajaţi de publicul spectator brăilenii au condus cu 38-23, 40-31 şi la pauza mare aveau 11 puncte avans, 42-31.

Pauza mare a fost un sfetnic bun pentru echipa gazdă care a intrat în teren să tranşeze definitiv partida în favoarea sa, astfel că la jumătatea sfertului al treilea Cuza Sport avea 25 de puncte avans în faţa bucureştenilor. Răsplătiţi cu aplauze pentru fiecare reuşită, brăilenii au jucat eficient, s-au apărat bine şi şi-au fructificat atacurile, iar la finalul penultimului sfert al întâlnirii conduceau cu 73-47, iar partida era deja jucată.

În sfertul al patrulea Cuza Sport şi-a mărit la 30 numărul de puncte avans faţă de adversara sa, iar acest declaj s-a consemnat pe tabela de marcaj şi la finalul partidei, 93-63, un scor care reflectă realitatea din teren. 

Duminică, de la ora 13.30, în etapa a doua a returului Ligii I la baschet masculin Cuza Sport va juca în deplasare la SCMU 2 Craiova.

 

Pentru Cuza Sport au marcat Alin Andrieş 20 puncte, Adrian Movileanu 17, Joshua Keyes 16, Florin Voiculeţ 15, DeAllen Jackson 14, Andrei Căpuşan 10, Dan Feraru 3, Eduard Urdă 2, Şerban Halici 2. Au mai jucat Andrei Sava, Ciprian Ţelinoiu, Adrian Ţocu. De la Agronomia Bucureşti principalii realizatori au fost Dinkins şi Fometescu  cu 15 şi respectiv 14 reuşite.
Categorie articol: 

Comentarii