Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a câştigat 83-82 derby-ul cu Ştiinţa Bucureşti

• astfel şi-a consolidat primul loc în clasamentul grupei • miercuri, echipa brăileană va juca, tot în Polivalentă, cu Steaua CSM EximBank 2 Bucureşti

 

Lidera grupei a 3-a a Ligii I la baschet masculin, Cuza Sport a câştigat la limită, 83-82, pe sferturi 16-15, 29-25, 10-23, 28-19, derby-ul cu Ştiinţa Bucureşti şi, idiferent de rezultatele pe care le va obţine până la finalul returului, este deja calificată la turneul semifinal. Meciul din Polivalentă a fost însă unul spectaculos, cu mult suspans, interzis cardiacilor.

Brăilenii au condus cu 8-0 şi păreau că vor câştiga lejer primul sfert, însă replica formaţiei bucureştene a fost promptă, iar Ştiinţa a egalat şi a condus apoi cu 13-10. Cu două minute înainte de finalul primului act al meciului jucătorii antrenaţi de Cătălin Ştefănescu au trecut din nou în avantaj, 16-13 şi au câştigat primul sfert cu 16-15. Sfertul al doilea, la fel de echilibrat şi cu răsturnări de situaţii a fost câştigat cu 29-25 de echipa brăileană, iar la pauza mare diferenţa dintre Cuza Sport şi Ştinţa Bucureşti a fost de 5 puncte, 45-40.

Oaspeţii au ieşit motivaţi de la cabine, au profitat de ratările din tabăra brăileană şi au câştigat cu 23-10 sfertul al treilea astfel că după această parte a meciului Ştiinţa avea avantaj pe tabela de marcaj, unul de opt puncte, 63-55.

În sfertul al patrulea s-a jucat la intensitate maximă. Cuza Sport a avut o evoluţie bună, iar în minutul 7 DeAllen Jackson a reuşit un coş de 3 puncte şi a restabilit egalitatea, 71-71. Când mai erau doar 16 secunde din sfertul al patrulea jucătorii antrenaţi de Cătălin Ştefănescu s-au distanţat la 5 puncte, 83-78. Finalul a fost dramatic, bucureştenii s-au apropiat la un singur punct şi au mai beneficiat de un ultim atac, pe care l-au finalizat dealtfel, însă reuşita lor a fost anulată pentru că mingea a intrat în coş după fluierul de final al partidei.

Pentru Cuza Sport au marcat Alin Andrieş 24 puncte, DeAllen Jackson 23, Andrei Damian 16, Joshua Keyes 8, Şerban Halici 5, Adrian Movileanu 4, Cristian Corneanu 2, Florin Voiculeţ 1. Au mai jucat Dan Feraru şI Adrian Ţocu.
Categorie articol: 

Comentarii