Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport Brăila, cea mai bună echipă din Liga I din România, după faza grupelor

• calificarea la turneul final este următorul obiectiv al baschetbaliştilor brăileni • în această vacanţă, Cuza Sport a transferat un jucător, pe Dragoş Mircea Onea şi mai doreşte alţi doi 

 

Cea mai bună echipă din campionatul Ligii I la baschet masculin din România, Cuza Sport Brăila, a transferat deja un jucător important din Liga Naţională, pe Dragoş Mircea Onea, baschetbalist care vine din Liga Naţională de la BCM U Piteşti. La formaţia brăileană, care are ca obiectiv calificarea la turneul final şi apoi promovarea pe prima scenă a baschetului românesc, Onea va juca pe postul de coordonator de joc, însă el se descurcă la fel de bine ca fundaş sau extremă.

“De când era junior mi l-am dorit la echipa noastră. Este un jucător care ne poate ajuta să ne îndeplinim visul de a promova în Liga Naţională. Mă bucur că am reuşit să-l aducem la Brăila şi cu siguranţă va fi şi un model pentru copiii de la echipele de juniori ale clubului nostru”, ne-a declarant Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport. Săptămâna aceasta, Cuza Sport încearcă să perfecteze alte două mutări importante.

Calificată pentru al doilea an consecutiv la turneul semifinal al Ligii I la baschet masculin, echipa brăileană Cuza Sport a fost repartizată în penultimul act al competiţiei, într-o grupă în care se mai află CSM Sighetu Marmaţiei, CSM Ploieşti, ABC Athletic Constanţa, CSM Mediaş, CSO Voluntari, Ştiinţa Bucureşti şi CN Aurel Vlaicu Bucureşti.

Sorţii au decis ca formaţia antrenată de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici să dispute primele două partide în deplasare. Astfel, în prima rundă, programată pe 21 ianuarie, Cuza Sport va juca la CSO Voluntari, urmând ca, o săptămână mai târziu, baschetbaliştii brăileni să evolueze la CN Aurel Vlaicu Bucureşti.

“Tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul turneului semifinal al Ligii I este una bună pentru noi. Cuza Sport a pierdut un singur meci în grupă, este cea mai bună echipă din ţară la acest nivel valoric şi vrem să ne păstrăm această postură şi după penultimul act al competiţiei. Pentru turneul final şanse de calificare avem noi,  CSO Voluntari, CSM Ploieşti şi ABC Athletic Constanţa”, a mai spus Mircea Totolici.

 

Programul meciurilor din faza semifinală:

Tur

Etapa I – 21 ianuarie

CSO Voluntari – Cuza Sport Brăila

Etapa a II-a – 28 ianuarie

CN Aurel Vlaicu Bucureşti – Cuza Sport Brăila

Etapa a III-a – 4 februarie

Cuza Sport Brăila – Ştiinţa Bucureşti

Etapa IV-a – 11 februarie

CSM Ploieşti – Cuza Sport Brăila

Etapa a V-a – 18 februarie

Cuza Sport Brăila – CSM Sighetu Marmaţiei

Etapa a VI-a – 25 februarie

ABC Athletic Constanţa – Cuza Sport Brăila

Etapa a VII-a – 4 martie

Cuza Sport Brăila – CSM Mediaş

 

Retur

Etapa a VIII-a – 18 martie

Cuza Sport Brăila – CSO Voluntari

Etapa a IX-a – 25 martie

Cuza Sport Brăila – CN Aurel Vlaicu Bucureşti

Etapa a X-a – 1 aprilie

Ştiinţa Bucureşti – Cuza Sport Brăila

Etapa a XI-a – 6 aprilie

Cuza Sport Brăila – CSM Ploieşti

Etapa a XII-a – 15 aprilie

CSM Sighetu Marmaţiei – Cuza Sport Brăila

Etapa a XIII-a – 22 aprilie

Cuza Sport Brăila – ABC Athletic Constanţa

Etapa a XIV-a – 29 aprilie

CSM Mediaş – Cuza Sport Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii