Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a încheiat turneul semifinal pe locul al doilea

• victoria cu 82-65 în faţa echipei Timba Timişoara a decis clasamentul final • formaţia brăileană devine una dintre candidatele la promovare în Liga Naţională

 

Baschebaliştii de la Cuza Sport au câştigat ultimul meci din cadrul turneului semifinal al Ligii I şi s-au calificat, de pe poziţia a doua, între primele patru echipe din România, urmând ca în următoarea fază să se lupte pentru accederea în Liga Naţională. Şi ţinând cont de valoarea lotului şi de jocul prestat în această parte a campionatului, echipa de baschet pregătită de Cătălin Ştefănescu are şanse mari să ajungă în primul eşalon al ţării.

Cuza Sport a câştigat cu 82-65, pe sferturi 25-13, 21-20, 17-19, 19-13, întâlnirea cu TimbaTimişoara după un meci în care baschetbaliştii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu au fost cei care au dictat ritmul jocului. Fără să forţeze echipa gazdă conducea cu 12-1 la jumătatea primului sfert. Timişorenii au avut o uşoară revenire însă Cuza Sport a câştigat la 12 puncte diferenţă, 25-13, primul act al partidei. Sfertul al doilea a fost mai echilibrat. Brăilenii au condus cu 40-25, iar la pauza mare aveau un avans de 13 puncte, 46-33. În sfertul al treilea timişorenii s-au apărat mult mai bine şi profitând de impreciziile jucătorilor echipei gazdă la finalizare au reuşit să-şi treacă în cont acest act al partidei cu 19-17, iar scorul general devenea 63-52 în favoarea echipei brăilene. Sfertul al patrulea a început cu două coşuri de 3 puncte semnate de Sandu şi Lungu, astfel că la jumătatea acestuia Cuza Sport avea din nou un avantaj de 18 puncte iar soarta partidei era deja decisă. Fără să mai forţeze, dar gestionând totuşi foarte bine finalul de meci baschetbaliştii brăileni s-au impus cu 82-65 în faţa timişorenilor.

Pentru Cuza Sport au marcat Andrei Damian 18 puncte, Andrei Iliescu 16, Bogdan Sandu 16, Cristian Corneanu 11, Florin Voiculeţ 8, Andrei Căpuşan 6, Ciprian Ţelinoiu 3, Adrian Movileanu 2, Claudiu Lungu 2. Au mai jucat: Şerban Halici, Eduard Urdă,  Alexandru Koler.
Categorie articol: 

Comentarii