Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport a încheiat en fanfare sezonul regulat

• baschetbaliştii brăileni au câştigat cu 111-65 partida din deplasare cu  Universitar Ploieşti • Joshua Keyes şi Florin Voiculeţ au fost principalii marcatori  • debut cu dreptul la formaţia de seniori a lui Bogdan Căpităneanu

 

Echipa de baschet masculin Cuza Sport a câştigat la scor, 111-65, partida din ultima etapă din deplasare cu Universitar Ploieşti şi a încheiat sezonul regulat pe primul loc al grupei a 3-a a campionatului Ligii I. Echipa pregătită de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici a trecut din nou peste borna de 100 de puncte marcate, ceea ce înseamnă că baschetbaliştii brăileni, deşi calificaţi la turneul final de pe primul loc, au tratat şi acest meci cu mare seriozitate.

După cum o arată şi scorul, partida a fost la discreţia celor de la Cuza Sport.

Brăilenii au intrat în teren dornici de a tranşa meciul cât mai repede în favoarea lor şi după o evoluţie foarte bună au câştigat primul sfert cu 30-18. În acest prim act  Andrei Damian a înscris două coşuri de 3 puncte, el fiind secondat de  Adrian Movileanu şi de Cristian Corneanu, ambii cu câte o reuşită de acest fel.

În sfertul al doilea jucătorii de la Cuza Sport au păstrat acelaşi ritm, s-au apărat foarte bine şi au fructificat majoritatea acţiunilor de atac astfel că şi în această parte a partidei au marcat tot 30 de puncte, aşa că la pauza mare aveau un avantaj substanţial de 29 de puncte, 60-31. În sfertul al treilea, în care la echipa de seniori a debutat Bogdan Căpităneanu, Cuza Sport a trecut de graniţa celor 100 de puncte. Jucătorul acestui sfert a fost  Andrei Damian, însă trebuie remarcat faptul că şi Căpităneanu s-a integrat foarte bine în formula de joc impusă de cei doi antrenori. De altfel, în sfertul al treilea Căpităneanu a marcat un coş de 3 puncte şi tot el a fost cel care a stabilit scorul final al actului al treilea, 102-42.

Cu acest avantaj mare antrenorii formaţiei brăilene, Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au trimis în teren în sfertul al patrulea o formulă de echipă formată din cei mai tineri jucători, fapt de care a profitat formaţia ploieşteană care a reuşit să se impună în această parte a jocului. Dar la general Cuza Sport a câştigat cu 111-65 şi a încheiat returul pe locul întâi în grupă.

Până la acest moment la turneul semifinal s-a calificat din prima grupă CSM Sighetul Marmaţiei, din grupa a doua CSO Voluntari şi Municipal Ploieşti, din grupa a treia Cuza Sport Brăila, iar din grupa a patra CN Aurel Vlaicu şi ABC Athletic Constanţa. Din prima grupă se va mai califica învingătoarea din partida de vineri dintre ACS Tg. Jiu şi CS Municipal Mediaş, iar din seria a 3-a, câştigătoarea întâlnirii dintre Agronomia Bucureşti şi Ştiinţa Bucureşti, dispută care va avea loc tot vineri, 22 decembrie.

 

Pentru Cuza Sport au marcat Joshua Keyes - 23 puncte, Florin Voiculeţ - 21, Andrei Damian - 17 puncte, Adrian Movileanu - 13, Cristian Corneanu - 9, DeAllen Jackson - 9, Bogdan Căpităneanu - 5, Adrian Ţocu - 4, Şerban Halici - 4, Dan Feraru - 4, Alexandru Koler - 2.
Categorie articol: 

Comentarii