Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curtea Spitalului "Sf. Pantelimon" - pepinieră de câini maidanezi

* "Locuiesc vizavi de spital şi am asistat la numeroase scene în care pacienţii ieşiţi în curte au fost atacaţi de aceşti câini", ne-a povestit un locatar * "În prezent, spitalul este în reabilitare, iar din cauza şantierului nu putem ţine sub control situaţia câinilor", spune conducerea instituţiei

Sesizările adresate cotidianului nostru pe tema înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân se înmulţesc, dovedind că problema este complet scăpată de sub controlul autorităţilor. Mai grav este că patrupedele nu au cotropit doar străzile şi cartierele, ci şi instituţiile medicale.
"În curtea Spitalului «Sf. Pantelimon» sunt foarte mulţi câini care, uneori, atacă pacienţii sau pe cei veniţi în vizită la aceştia. Locuiesc într-un bloc învecinat şi am asistat la numeroase astfel de scene care nu ar trebui să se întâmple lângă un spital, unde oamenii vin să se trateze de boli, nu să stea cu teama că ar putea fi muşcaţi. De multe ori, seara, aceşti câini de la spital se adună în zona blocurilor, atraşi de diverse persoane care le dau de mâncare. Este o hărmălaie de nedescris şi îţi este frică să ieşi din cauza acestor animale", ne-a declarat un brăilean care a preferat să rămână anonim.

Florentin Crăciun, directorul Spitalului "Sf. Pantelimon", admite că în curtea instituţiei medicale îşi fac veacul mulţi maidanezi, însă spune că îi este imposibil să controleze situaţia. "În momentul de faţă, spitalul trece printr-un proces de reabilitare şi avem aici un adevărat şantier. Zilnic intră în curtea spitalului maşini de mare tonaj, iar pe lângă acestea pătrund şi câini, fiindcă nu avem cum să-i ţinem afară, din moment ce porţile sunt deschise. După ce se va finaliza şantierul, vom chema ecarisajul ca să-i adune din curte. Până atunci, acţiunile de capturare nu au niciun rost, fiindcă vor veni, oricum, alţii în loc. Personal, nu am auzit să fie muşcat până acum vreun pacient sau vreun vizitator. Într-adevăr, au fost şi câteva exemplare mai agresive, pe care nu aveam cum să le tolerăm aici. Am chemat ecarisajul, le-a capturat şi nu a fost niciun incident", ne-a declarat directorul Crăciun.
Categorie articol: 

Comentarii