Mergi la conţinutul principal

Curtea de Onoare nu a gasit solutia corecta la problema PNL Braila

Fostul presedinte al PNL Braila, demisionat de peste un an din partid, Adrian Ritzinger, este de parere ca, in problema situatiei grave din aceasta filiala, Curtea de Onoare si Disciplina nu a raspuns in mod clar la toate chestiunile pe care trebuia sa le lamureasca. In primul rind, Ritzinger crede ca este inadmisibil ca acest for al partidului sa nu incerce sa identifice si sa sanctioneze vinovatii, pentru faptul ca organizatia nu a fost capabila sa organizeze alegeri, nici in termen de un an, dupa Congresul din februarie 2005: "Curtea de Onoare si Arbitraj a fost investita de catre Comitetul Executiv al PNL, pentru a raspunde la trei intrebari: 1. Ce se intimpla, daca in perioada de 12 luni de la Congresul ordinar, care a avut loc in 4-5 februarie 2005, nu a avut loc, conform art. 91 din Statutul PNL, alegerea organismelor de conducere intr-o filiala PNL? 2. Cine e sanctionat pentru neaplicarea acestui articol din Statut? 3. Ce solutie exista in cazul PNL Braila? Din punctul meu de vedere, Curtea a evitat sa raspunda clar la aceste intrebari. Este inadmisibil ca, in conditiile care PNL Braila a fost singura filiala unde nu a avut loc pina in prezent Conferinta Teritoriala de alegeri, sa nu se caute si sa nu fie sanctionati vinovatii".
In opinia lui Ritzinger, solutia gasita de Curtea de Onoare pentru situatia filialei PNL, respectiv obligarea tuturor membrilor de rind sa se reinscrie, nu este una corecta, din punct de vedere statutar: "Alegerile s-au blocat la municipiu, celelalte, in comune, au fost tinute. In plus, la municipiu a fost un viciu de evidenta, nu unul de procedura. Au fost trecuti membrii prin filtrul conducerii, se putea eventual reface evidenta acestora, daca se considera ca este necesara refacerea bazei de date, insa nu trebuia sa se discute despre dizolvarea organizatiei sau despre faptul ca trebuie sa se reinscrie toti membrii, din nou. Statutul partidului nu prevede o astfel de procedura, singurul capitol in care se vorbeste despre reinscrierea unor membri se refera la cei care sint exclusi din partid, si care se pot reinscrie abia dupa un an si isi pierd vechimea. Pe de alta parte, atrag atentia ca, in an preelectoral, orice partid este obligat sa-si depuna listele de inventar de membri, la tribunal. Pe baza acestora, se valideaza listele de candidati, care sint depuse de partide. Aceste liste au fost validate inclusiv de Bucuresti, deci, macar la nivelul anului 2003, exista o baza de date clara, cu privire la evidenta membrilor. Atunci au fost validati 600 de membri, deci mai mult de 300, asa cum prevede statutul. In aceste conditii, trebuia invalidate alegerile generale, nu sa fie obligati oamenii sa se reinscrie".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro