Mergi la conţinutul principal

Cursuri de prim ajutor oferite de Crucea Roșie Brăila. ”Învață și acordă primul ajutor la orice vârstă!”

* este apelul pe care îl face Crucea Roșie Română, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor * în acest context, conducerea filialei de Cruce Roșie din județul nostru invită cât mai mulți brăileni, și nu numai, să se înscrie la cursurile de prim ajutor, care durează doar 12 ore, dar care pot salva vieți  * ” Este un curs excepțional unde învățăm, într-adevăr, vocea cărții, de la cum trebuie să anunțăm salvarea, până la resuscitare cardiorespiratorie”, a transmis Crucea Roșie Brăila, prin conducătoarea filialei, Florica Focșa

 

 

 

 

Crucea Roșie Română marchează, astăzi, 10 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor. Tema din acest an pune accent pe învățarea și acordarea primului ajutor la orice vârstă, un capitol la care, din păcate, Brăila este cam restantă, după cum atrage atenția conducerea filialei de Cruce Roșie din județul nostru. ”Din păcate, populația din județul Brăila nu prea este interesată să știe să acorde primul ajutor de supraviețuire! Facem un apel acum, când în toată mass-media se promovează cursurile de prim ajutor, cursuri care fac diferență dintre viață și moarte. Fiecare persoană trebuie să știe un minim de cunoștințe ca să poată acorda primul ajutor”, a declarat pentru cotidianul ”Obiectiv-Vocea Brăilei”, directorul Filialei Crucea Roșie Brăila, Florica Focșa.

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de Crucea Roșie Română, cunoștințele de acordare a primului ajutor abilitează oamenii să salveze vieți și ajută la recuperarea după o boală sau un accident, sporesc capacitatea unei persoane de a lua măsuri rapide pentru a reduce sau stabiliza leziunile grave și pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire ale unei victime. Totodată, abilitățile de acordare a primului ajutor îi învață pe oameni cum să-și păstreze calmul în caz de urgență precum și bunătatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți. ”Cu această ocazie, noi îi invităm pe brăileni și nu numai, la sediul Filialei de Cruce Roșie din Brăila, strada Ștefan cel Mare, numărul 223, să-și exprime dorința să facă cursurile de prim ajutor, care ne sunt necesare oriunde ne-am afla, pe stradă, acasă, la serviciu, în concediu, la munte, la mare și acel om poate fi mândru, la un moment dat, că poate salva o viață. Este un curs excepțional unde învățăm, într-adevăr, vocea cărții, de la cum trebuie să anunțăm salvarea, până la resuscitare cardiorespiratorie”, a mai spus, pentru ”Obiectiv”, Florica Focșa. Conform sursei citate, cursul durează 12 ore, iar la încheierea pregătirii se oferă un certificat de prim ajutor și o legitimație, cursul fiind recunoscut atât la nivel național, cât și în UE. Cursurile de prim ajutor sunt pentru toată lumea și sunt gratuite în școli, dar și pentru voluntarii Crucii Roșii. În afara școlii însă, pentru populația adultă, acestea se susțin contracost, prețul fiind același la nivel național, de 200 de lei/persoană. ”Pe voluntari îi învățăm gratuit, dar și pe copii, în școli, unde derulăm Concursul pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți”, cu ajutorul căruia îi învățăm pe copii, de la clasele V-VIII și IX-XII, cum să acorde primul ajutor, un premedical de bază. Acele cursuri le facem gratuit, dar pentru populația adultă le facem contracost”, a mai explicat reprezentanta Filialei Crucea Roșie Brăila.

Crucea Roșie Română educă și furnizează cursuri de prim ajutor  de 146 de ani fără întrerupere. În 2021, un an în care cursurile pentru al doilea an consecutiv s-au desfășurat în cea mai mare parte în regim online din cauza restricțiilor  pandemiei COVID-19, Crucea Roșie spune că a instruit peste 32.000 de persoane în acordarea primului ajutor dintre care 4.950 copii și 24.531 adulți.

                              

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro