Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de prim ajutor în situaţii de urgenţă în parcarea Sălii Polivalente

• sâmbătă, brăilenii interesaţi vor învăţa de la personalul ISU Brăila cum se acordă primul ajutor în caz de urgenţă • caravana va pleca, duminică, la Făurei, unde se va opri în faţa Casei de Cultură, cu acelaşi scop

 

Locuitorii Brăilei vor fi instruiţi cum să acorde primul ajutor în situaţii de urgenţă de către personalul ISU Brăila, în cadrul caravanei “Fii pregătit!”. Cei interesaţi pot merge sâmbătă, în parcarea din faţa Sălii Polivalente din municipiu, urmând ca duminică, pe 6 mai, caravana să ajungă în oraşul Făurei şi să facă “popas” în faţa Casei de Cultură, pe strada Republicii, nr. 44. În aceste două zile, în intervalul orar 9.00 - 18.00, ISU Brăila va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundaţii, incendii, dar şi modul în care oamenii se pot pregăti pentru a le face faţă.

“Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor”, se arată într-un comunicat emis de inspectorat.

Persoanele interesate să participe la aceste cursuri se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Acesta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” porneşte la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei. După opririle din Brăila şi din Făurei, caravana va ajunge la Călăraşi (12 mai), Olteniţa (13 mai), Bucureşti (16, 17, 18 mai), Buzău (19 mai) şi Pogoanele (20 mai). Deplasările vor continua până în luna august.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 km şi a ajuns în 77 localităţi. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 persoane, care sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în faţa unei situaţii de urgenţă.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.
Categorie articol: 

Comentarii