Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de calificare pentru agricultori

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Braila va incepe luna aceasta o noua sesiune de cursuri de pregatire profesionala
pentru agricultori. Sesiunea va debuta cu 7 grupe, a cite 28
de cursanti, ce vor fi calificati in meseriile de agricultor, pescar,
lucrator cresterea animalelor si apicultor. Cursurile se vor desfasura astfel: agricultor - o grupa la Braila; zootehnist - cite o grupa la Braila, Gropeni si Movila Miresii; pescar - cite o grupa la Braila si Gropeni; si apicultor - o grupa la Braila. Totodata, specialistii OJCA au demarat si pregatirile pentru deschiderea, in octombrie, a inca 3 cursuri, doua de agricultori, la Gemenele si Victoria si unul de lucrator in cresterea animalelor, pentru societatea "Agrimon", care doreste sa isi califice astfel la locul de munca o parte din angajati.
Cursurile se desfasoara pe o perioada de 3- 4 luni, in functie
de specializare, toate fiind insa structurate pe doua perioade - una
de instruire teoretica si una practica, sub indrumarea unui
specialist. La finele perioadei de pregatire, absolventii vor sustine
un examen in urma caruia vor obtine o diploma de calificare
profesionala pentru ocupatia respectiva.
"Certificatele sint recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii si Ministerul Educatiei, si vor putea fi inscrise in cartea de munca. OJCA Braila este autorizata pentru desfasurarea cursurilor de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor. Pentru aceste cursuri, se percepe o taxa de 100 lei, din care 50 lei pentru inscriere si 50 lei pentru eliberarea Certificatului de calificare profesionala", a precizat Ramona Laudatu, consilier OJCA Braila.
Aceasta este cea de a doua sesiune de pregatire din 2007, in perioada martie - iulie, prin intermediul OJCA, la nivel de judet, fiind organizate alte 11 cursuri, cu 266 de absolventi din 308 inscrisi. Ei s-au specializat in meseriile de agricultor, apicultor, lucrator in cresterea animalelor, legumicultor si pescar. Cursurile au fost organizate in Braila, Gropeni, Victoria, Ianca si Tufesti.
Categorie articol: 

Comentarii