Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curs gratuit de prim ajutor, sâmbătă, la Brăila, organizat de Crucea Roşie

• doritorii se pot înscrie la sediul filialei brăilene sau telefonic • evenimentul este dedicat Zilei Mondiale de Prim Ajutor şi se va desfăşura, concomitent, în toate judeţele ţării

 

Brăilenii sunt invitaţi de către Crucea Roşie – filiala locală să participe la cel mai mare curs de prim ajutor gratuit. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 9.30, la Sala Sindicat “Învăţământ”, situată pe strada Petru Maior, nr. 20 (colţ cu fosta Republicii). Cei interesaţi se pot înscrie la sediul filialei situat pe strada Ştefan cel Mare, nr. 223, în municipiu, sau la numărul de telefon 0239.61.39.38.

Tot în aceeaşi zi, începând cu ora 17.00, voluntarii brăileni de la Crucea Roşie vor efectua un exerciţiu demonstrativ pe platoul din faţa Primăriei. Exerciţiul presupune acordarea de prim ajutor în cazul producerii unui seim puternic. Cei curioşi sunt aşteptaţi în locul menţionat mai sus.

Revenind la cursul de prim ajutor gratuit, acesta se va desfăşura la nivel naţional, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, serbată anual pe 9 septembrie. Evenimentul este organizat de Crucea Roşie Română. Astfel, aproximativ 1.000 de persoane din toată ţara vor învăţa timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice şi se referă la toate evenimentele neaşteptate care pot apărea acasă şi pot provoca răni sau deces. “Conform Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenţiei populaţiei asupra importanţei acordării primului ajutor şi cunoaşterii modului corect în care se face acesta”, se arată în comunicatul de presă emis de Crucea Roşie.

Ca o completare a serviciilor de prim ajutor oferite gratuit populaţiei, Crucea Roşie Română a pus la dispoziţie o aplicaţie care poate fi instalată pe telefon. Aceasta are rolul de a creşte capacitatea oamenilor de a interveni în situaţii de urgenţă până la sosirea ambulanţei. Totodată, aplicaţia oferă utilizatorilor posibilitatea de a suna direct la ambulanţă în caz de nevoie.
Categorie articol: 

Comentarii