Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum ucizi o ţară

Spre asta se îndreaptă România, cu paşi rapizi, sub actuala putere politică PSD-ALDE-UDMR: o dictatură a infractorilor. Nu mai există nicio îndoială în acest sens, după modificările „criminale” aduse Codului de procedură penală de coaliţia majoritară în Parlament.

„Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toţi odată”- declara, cu tărie, Varujan Vosganian (ALDE), în Parlament, în seara modificării Codului de procedură penală. Da, aceasta este esenţa întregii acţiuni, a întregului război pe care coaliţia de guvernare îl duce împotriva legii şi în favoarea lor. Acum este şi mai clar de ce fac politicienii puterii asta: ca să se salveze toţi, odată cu restul infractorilor din România. Pentru ei nici nu contează de fapt preţul acestei operaţiuni, nu contează victimele, nu contează că România devine raiul infractorilor. Contează să scape ei.

Culmea, au şi susţinători! Şi fără să facă parte din categoria infractorilor dovediţi. Că au fost manipulaţi ori că au fost pur şi simplu prostiţi, nu au nicio scuză. Nu ştiu de ce ar putea susţine un om normal o asemenea acţiune împotriva Justiţiei şi a oamenilor cinstiţi, împotriva victimelor infracţiunilor, împotriva logicii şi bunului simţ. Nu ştiu cum poate fi cineva de acord cu asta sau cum poate asista impasibil la uciderea unei ţări de către o gaşcă de penali, agramaţi şi incompetenţi cu un tupeu nemăsurabil. Pentru că asta se întâmplă de fapt. Dincolo de mecanismele economice, pe care Guvernul PSD-ALDE oricum le-a distorsionat şi le-a făcut varză - ieri, cursul euro, de exemplu, a atins un nou maxim istoric (adică leul este la cel mai jos nivel din toate timpurile faţă de moneda europeană), dincolo de blocada instituită Opoziţiei în Parlament, dincolo de discursul periculos şi absurd al Puterii, acest război împotriva Justiţiei este un război letal împotriva României. Este o acţiune anti-românească.

Vom decădea şi mai mult ca ţară şi ca popor în ochii lumii civilizate, vom fi consideraţi o ţară de lumea a treia din punct de vedere al statului de drept, vom fi priviţi cruciş prin cancelariilor aliaţilor – cât încă mai suntem consideraţi „aliaţi” -, vom fi consideraţi o problemă a Europei şi, cel mai probabil daţi total deoparte. Cu toate efectele economice şi sociale aferente.

Cum poate cineva să asiste impasibil la instaurarea, sub ochii săi, a unei dictaturi a infractorilor, a unui regim autoritar care transformă Jandarmeria în unealtă de represiune şi care se lansează în tot mai multe demonstraţii de forţă, total gratuite şi abuzive?

Cum poate cineva să ţină partea acestei găşti fără să se întrebe, totuşi, ce a realizat în ţara asta PSD-ALDE într-un an şi jumătate de guvernare? Vreun spital, vreo şcoală, vreo grădiniţă, vreo autostradă, ceva concret? Nu, nimic din toate acestea. Doar o iluzorie mărire de venituri, disipată de creşterea euro, a ROBOR, a deficitului comercial şi a deficitului bugetar, o mărire aplicată doar unor categorii de bugetari, finanţată oricum din împrumuturi ce îndatorează ţara pe zeci de ani de acum încolo.

Cum e să fii părtaş la aşa ceva? Cum e să ajuţi la instituirea unei dictaturi a infractorilor? Cum e să fii complice la aşa crimă împotriva propriei ţări? Aici nu mai e vorba de simpatii politice, de doctrine, de programe de guvernare. Este vorba strict de viitorul acestei ţări. O ţară care, în actualele condiţii, nu prea are şanse să mai prindă încă 100 de ani. Poate nici 10.

P.S. La închiderea ediţiei: Condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare - chiar dacă nu este o sentinţă definitivă - în dosarul angajărilor fictive reprezintă un gest curajos şi un semn de normalitate. Dar şi un motiv în plus ca gruparea PSD-ALDE să intensifice şi mai mult războiul împotriva Justiţiei şi împotriva României.
Categorie articol: 

Comentarii