Mergi la conţinutul principal

Cum să amenajăm mobila de dormitor pentru a obține un confort sporit

La cât timp petrecem în dormitor, circa o treime din viață, nu e de mirare că acordăm o importanță deosebită amenajării acestei camere. Mobila de dormitor devine, așadar, foarte importantă, la fel ca și alegerea ei într-un mod cât mai corespunzător, din punct de vedere al utilității și design-ului.

 

Un somn bun, o odihnă suficientă, sunt catalizatoarele întregii zile pentru fiecare dintre noi, starea noastră de oboseală putând influența multe aspecte ale vieții noastre. Tocmai de aceea, pentru un somn care să ne încarce de energie, trebuie să nu dăm greș atunci când alegem mobila de dormitor. Ca și când amenajăm camera de odihnă.

 

1. Lumina este foarte importantă

 

Cel mai bun remediu pentru o zi nu foarte grozavă este lumina, atât cea naturală, cât și cea artificială. În cazul ultimei, este bine să experimentezi cu mai multe versiuni de căldură a luminii. În cazul celei naturale, este important să beneficiezi de ferestre luminoase la dormitor, de o mobilă de dormitor în culori deschise, care vor crea impresia de cameră mai bine luminată. Așadar, nu doar mobila de dormitor este bine să fie în culori deschise, ci și culoarea pereților și a elementelor de decor.

 

2. Nu supraîncărca spațiul

 

Spațiul nu este punctul forte al apartamentelor din România. Puțini se pot lăuda cu un dormitor de dimensiuni generoase, așadar. Tocmai de aceea, cel mai bine ar fi să nu contribuim la senzația de sufocare, de claustrofobie, supraîncărcând camera cu mobila de dormitor. Păstrează doar obiectele de mobilier cu adevărat utile: un pat, un șifonier, o comodă... Recomandabil ar fi să nu ai un televizor în dormitor, păstrând pentru acest ”viciu” doar living-ul și, eventual, bucătăria. Asta pentru un somn odihnitor.

 

Altfel, poți păcăli percepția, într-un dormitor redus ca spațiu. Șifonierele cu oglinzi pot da senzația de spațiu suplimentar, păcălind ochiul privitorului. Totodată, la fel ca la punctul anterior, mobila de dormitor în culori deschise creează senzația de spațiu suplimentar.

 

3. Îmbină utilul cu plăcutul

 

Chiar dacă nu vei supraaglomera camera cu mobila de dormitor, tot o să ai nevoie de spații de depozitare. Poți împăca cele două variante, achiziționând, de exemplu, un pat înălțat, cu spații de depozitare dedesbut. Noptierele îți pot veni și ele în ajutor, atunci când vrei să depozitezi mărunțișuri sau lucrurile de care ai nevoie înainte de somn, precum cărți, încărcătoare, tablete etc.

Astfel, mobila de dormitor îți poate deveni un aliat de nădejde în obținerea unui spațiu destinat unei odihne corespunzătoare, care să te încarce de energie pentru întreaga zi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro