Mergi la conţinutul principal

Cum alegi bateria pentru chiuveta de bucătărie

Atunci când vine vorba să te hotărăști ce baterie pentru chiuveta de bucătărie să alegi, poate fi destul de provocator, în ceea ce privește modelul potrivit pentru tine. Însă vei observa că dacă ții cont de câteva criterii de bază, va fi din ce în ce mai simplu să faci alegerea potrivită.

Exact despre asta vorbim în rândurile următoare și încercăm să te ajutăm să iei o decizie inspirată și documentată.

Chiuveta din bucătărie este folosită zilnic, așa că este extrem de important să alegi o baterie care să dureze cât mai mult timp și care să se încadreze în stilul mobilierului tău de bucătărie. Prin urmare, să vedem care sunt aspectele esențiale de care te sfătuim să ții când înainte de a face o nouă achiziție în ceea ce privește bateriile pentru chiuveta de bucătărie.

  1. Modelul chiuvetei

La fel ca și în cazul bateriei pentru baie, este extrem de important, în primul rând, să ții cont de ce fel de model de chiuvetă alegi pentru bucătăria ta. De pildă, dacă alegi o chiuvetă de baie cu mască, trebuie să te asiguri că bateria este compatibilă. Așa stau lucrurile și în cazul bateriei pentru chiuveta de bucătărie. Verifică aspectul compatibilității pentru a evita neplăcerea de a opta pentru o baterie care nu se potrivește cu modelul de chiuvetă pe care l-ai ales.

  1. Tipul de baterie

Există două tipuri de baterii chiuvetă pentru bucătărie, după cum urmează: baterii care se pot monta direct pe chiuvetă sau pe perete.

În cazul în care este necesar doar să înlocuiești bateria de chiuvetă pentru bucătăria ta, nu ai prea multe de ales deoarece vei fi nevoit să alegi același model care să fie compatibil cu tipul de instalație pe care ai ales-o, dar și cu modelul chiuvetei.

Dacă te afli în pline renovări, ai mai multă libertate și poți să alegi modelul care îți place mai mult.

Care este diferența dintre cele două? Denumirile tipurilor de baterii ne ajută să înțelegem exact la ce se referă. Astfel, bateria de chiuvetă pentru bucătărie se va monta pe chiuvetă și poate fi pusă pe aceasta sau pe blat, dacă modelul tău de chiuvetă pe care ai pe care l-ai ales este incorporabil. Celălalt tip de baterie, adică modelul de perete este acela care se instalează deasupra chiuvetei, direct pe perete.

  1. Materialul din care este confecționată bateria

Materialul din care este confecționată bateria de chiuvetă pentru bucătărie este și el extrem de important.

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere în ceea ce privește materialul este ca acesta să fie de calitate deoarece este firesc să îți dorești să reziste cât mai mult timp și să nu se deterioreze, afectând astfel calitatea apei. Există mai multe tipuri de materiale dintre care poți alege cum ar fi: inox, bronz, cupru, crom sau alamă.

Cele mai utilizate materiale pentru confecționarea bateriilor de chiuvetă pentru bucătărie sunt inoxul și alama pentru că sunt cele mai rezistente și mai calitative. Te sfătuim să alegi materialul ținând cont de criteriul calității, dar și de cel estetic deoarece este necesar să se încadreze armonios cu modelul de chiuvetă și de mobilier pe care le-ai ales pentru bucătăria ta.

  1. Tipul tijei

Fii atent și la tipul tijei bateriei de chiuvetă pentru bucătărie deoarece acesta face diferența atunci când speli vase sau cureți chiuveta.

Există trei tipuri de tije și anume: tijă în formă gât de lebădă, tijă dreaptă și, mai recent, un model de tijă cu duș.

Dacă optezi pentru o tijă dreaptă, vei scoate mai puțini bani din buzunar, însă poate să fie mai nepractică atunci când ai de curățat vase mai înalte deoarece va trebui să o muți pentru a face mai mult loc. Cea în formă de gât de lebădă te ajută mai mult în ceea ce privește aspectul practic, însă poate stropi obiectele din jur destul de repede, în cazul în care chiuveta nu este destul de adâncă. Cea care este prevăzută cu duș este o creație mai recentă și poate fi extrem de practică mai ales atunci când ai de spălat legume sau când vrei să cureți chiuveta.

Nu mai pare așa greu, nu-i așa?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro