Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CULTURA: Cannes 2011 a fost deschis de noul film al lui Woody Allen

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a început, miercuri seară, cu cel mai nou film al celebrului cineast american Woody Allen, comedia romantică "Midnight in Paris", în care joacă şi prima doamnă a Franţei, Carla Bruni.

Soţia preşedintelui Sarkozy nu a putut fi prezentă la premieră, invocând "probleme persoane şi profesionale", după cum a spus Allen. Au venit, în schimb, ceilalţi protagonişti ai peliculei, printre care Owen Wilson, Adrien Brody şi Michael Sheen.

Regizorul a ţinut să-i transmită mulţumiri Carlei Bruni, pentru că, la filmări, "a făcut exact ceea mă aşteptam de la ea", iar asta "plină de graţie".

Primele recenzii ale filmului sunt favorabile, o parte a criticilor afirmând că "Midnight in Paris" este cel mai bun film al lui Allen din ultimii ani.

Conform tradiţiei, şi anul acesta, cel mai important festival de film organizat pe continentul european adună multe nume mari ale cinematografiei mondiale. Printre acestea se numără Johnny Depp, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Antonio Banderas, Salma Hayek, Jude Law şi Uma Thurman, ultimii doi ca membri ai juriului prezidat de legendarul Robert De Niro.

Ediţia de anul acesta a festivalului, a 64-a din istorie, se va încheia la 22 mai cu filmul francez "Les bien-aimés", având-o pe Catherine Deneuve în rolul principal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii