Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu listele curate! La Sfântul Aşteaptă!

“Cu listele curate”, aşa s-a numit o rubrică promovată de ziarul nostru într-una dintre rundele de alegeri din anii trecuţi. S-a ales praful de această iniţiativă, aşa cum, sincer, nu-mi place deloc ce a ajuns “Bătălia pe proiecte”. Şi nu din vina noastră! Noi le-am oferit spaţiu – fără limită şi gratis - candidaţilor, care-au umplut pagini întregi cu prostii şi aberaţii. Cu mici excepţii, printre care ţin s-o nominalizez pe Daniela Rădulescu, consilier municipal PMP, proiectele doritorilor de mandate în CLM sau CJ sau mai rău, aspiranţilor la funcţia de primar sau preşedinte al CJ, au fost, în acest an, extrem de dezamăgitoare. În primul rând, vârfurile – Marian Dragomir şi Francisk Chiriac – au mers pe continuitate. OK! Dar cred că un pic de efort în expunerea unui proiect non-pretenţios, dar util pentru comunitate, asumat cu demisia pe masă ar fi dat un semnal frumos pentru electorat! Ştiu, cei doi au câştigat zdrobitor, dar cum ar fi sunat de exemplu un proiecţel - “Coşuri de gunoi peste tot în Parcul Monument”,  astfel încât să devină aplicabile amenzile decise prin HCLM cu privire la deţinătorii de câini care ar trebui să strângă fecalele animalelor de companie? Sau pentru preşedintele Chiriac, cam cum ar fi sunat un angajament cu privire la curăţarea terenului din jurul Muzeului de ştiinţe ale naturii, tot din Parcul Monument, care colcăieeee şi nu de ieri de azi? Oare cât de greu sau scump o fi să igienizezi suprafaţa aia, că doar n-o costa 15 milioane de euro, cât a înghiţit Tancrad pe vremea tandemului Simionescu – Stancu, ca să amenajeze o jumătate de parc. În fine!

Revenind, la sintagma “Cu listele curate”, dezamăgirea este maximă când mă uit cine candidează la parlamentare din partea partidelor. Şi staţi, mai este USR – PLUS care încă se bat pe locuri, unde o să-l vedem probabil pe “nemuritorul” Cătălin Stancu, cap de afiş. Apropo, poate ne trimiteţi, domnule Stancu, şi nouă declaraţia de avere, că aşa ne-aţi promis. Acum, ce să ne mai mire candidatura lui Stancu, omu' Lui Barna, care n-a fost în stare să “cranieze” un proiect oricât de aberant astfel încât să nu ajungă pe lista ruşinii. L-a durut în cot, pentru că, sigur, va ajunge cap de listă la Camera Deputaţilor, numai că va intra în Parlament FIX cum a intrat în CJ. Despre PMP nu mai zic nimic că era gata gata să se trezească peste noapte cu un tandem de la liberali pe primele locuri...  Apropo de liberali, mărturisesc că n-am pomenit atâta perseverenţă în a-şi face singuri rău, cât mai mult rău. Păi, încerc să înţeleg cum alde Alexandru Bucălău şi Alexandru Popa au fost buni să candideze pe funcţii de consilieri municipali sau judeţeni, că nimeni nu i-a smotocit la locale, iar acum, după ce au fost votaţi de forul liberalilor la Brăila şi validaţi la Centru, nu mai sunt buni. Mai mult, tânăra Pascale, poate vă amintiţi, cea ameninţată, şantajată etc ca să plece de pe listele CLM, victima cui a fost? Nu a unui pesedist, ci a unui penelist – poliţia l-a depistat, am aflat pe surse. Cât despre PSD, partidul de peste 50% la Brăila, cine credeţi că este unul dintre candidaţi, pe loc eligibil, la Camera Deputaţilor? “Decât” Nicu Niţă, acest ins fără pic de ruşine, care nici acum, după atâţia ani de când am obosit de cât l-am criticat, tot n-a făcut nimic la “Măgarul tăvălit”. Ştiţi de ce cred eu că n-a făcut nici grădiniţă, nici creşă, nici piaţă, nici nimic pe terenul ăla, dat cu două mâini de “legiştii” de la Primărie? Pentru că Niţă ştie “decât” adunarea, la scădere a lipsit de la şcoală şi a făcut direct Dreptul, dacă mă înţelegeţi!

Am scris acest editorial cu multă amărăciune pentru că mă uit în dreapta, mă uit în stânga şi nu ştiu ce voi face pe 6 decembrie. Până una alta să fim sănătoşi!  Ştiţi regulile: purtaţi mască, mâini curate, distanţare, lichide multe, alimentaţie sănătoasă şi, nu în ultimul rând, o sfântă rugăciune.
Categorie articol: 

Comentarii