Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CSM Bucureşti a câştigat cu emoţii meciul cu HC Dunărea

• formaţia brăileană a jucat de la egal la egal cu vicecampioana României 51 de minute • bucureştencele s-au impus cu 33-26 • după acest eşec, HC Dunărea ocupă locul al 6-lea în Liga Florilor

 

HC Dunărea a avut o evoluţie foarte bună pe terenul vicecampioanei României, CSM Bucureşti, însă scorul de pe tabelă de la finalul întâlnirii este unul mincinos. Jucătoarele pregătite de Aurelian Roşca s-au autodepăşit, asta în condiţiile în care unele dintre ele nu au putut juca în plenitudinea forţelor din cauza unor uşoare probleme de sănătate. Dar pe ansamblu echipa brăileană a dat dovadă de constanţă, ritm susţinut, viteză de joc. HC Dunărea şi-a dominat adversara până în minutul 51, însă unele erori de arbitraj făcute de Diana Florescu şi Anamaria Stoia, toate în favoarea echipei gazdă şi unele greşeli ale handbalistelor brăilene au făcut ca, pe final de meci, vicecampioana ţării să se impună la o diferenţă de şapte goluri.

CSM Bucureşti a marcat primul gol prin Tortensson însă Dache a egalat repede. Gabriela Perianu a adus formaţia bucureşterană în avantaj în minutul 3 însă din nou HC Dunărea a restabilit egalitatea, 2-2, după golul marcat de Czeczi în minutul 6. Din acest moment echipa brăileană a fost cea care a condus ostilităţile în teren şi pe tabelă. Milic a adus-o pe HC Dunărea în avantaj, 3-2, în minutul 7, iar cinci minute mai târziu a fost 7-5 pentru echipa vizitatoare, au marcat Dmitrovic şi Czeczi. Tot Dmitrovic a înscris pentru 8-5 la capătul primului sfert de oră. Însă în minutul 23, după un joc foarte bun, HC Dunărea avea un avans de cinci lungimi, 14-9. Replica bucureştencelor a fost promptă, iar în minutul 27 s-a restabilit egalitatea, 14-14. Tot la egalitate, 16-16, s-a încheiat şi prima parte a partidei.

Echipa pregătită de Aurelian Roşca a evoluat la fel de bine şi în repriza a doua, una în care a condus pe tabelă până în minutul 50. CSM-ul a egalat la 24-24 prin Perianu. Din acest moment vicecampioana a reuşit să treacă în avantaj şi

s-a impus cu 33-26.

Pe tot parcursul meciului, HC Dunărea a fost susţinută din tribună de o inimoasă galerie formată din doar 5 suporteri. În sala Rapid s-au aflat şi conducătorii clubului brăilean, George Caranica şi Marian Neta, preşedintele respectiv vicepreşedintele echipei HC Dunărea.

“Am stat tot timpul cu sufletul la gură. Am condus şi la cinci goluri în prima repriză, am avut avantaj pe tabelă până spre finalul meciului dar până la urmă experienţa şi valoarea lotului celor de la CSM şi-a spus cuvântul. Acum ne concentrăm pentru meciul de la Rapid pe care trebuie să-l câştigăm”, ne-a declarat George Caranica.

 

Pentru HC Dunărea au marcat: Dmitrovic 7, Czeczi 7 goluri, Dache 5, Tamires 3, Axinte 2, Milic 1, Udriştioiu 1, iar pentru CSM Bucureşti au înscris: Torstensson 8 goluri, Curea 6, Perianu 5, Pintea 4, Omoregie 4, Klikovac 3, Cvijic 1, Moisă 1,  Grbic 1.
Categorie articol: 

Comentarii