Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CSM Brăila a obţinut şase medalii la Cupa României la box cadeţi

• Marian Fălcaru a cucerit aurul la categoria 50 kg • Georgian Aelenei, Darius Spirea şi George Dan au obţinut medaliile de argint • Matei Dan şi Valentin Avram au urcat pe treapta a treia a podiumului

 

Pugiliştii de la CSM Brăila au avut prestaţii foarte bune la Cupa României la box cadeţi, competiţie care a avut loc săptămâna trecută, la Brezoi, în judeţul Vâlcea, unde au cucerit o medalie de aur, trei de argint şi două de bronz.

Clubul brăilean a fost reprezentat de opt boxeri, iar şase dintre ei au urcat pe podiumul de premiere.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Marian Fălcaru, sportiv pregătit de Niţă Robu, care a cucerit medalia de aur la categoria 50 kg. Elev la şcoala “Nikos Kazantzakis” din Brăila, Fălcaru l-a învins la puncte, în primul meci, pe George Stoica de la CSM Buzău, în semifinale l-a învins pe Ionuţ Marin de la Steaua şi, tot după trei reprize, s-a impus şi în finală cu Remus Ibram de la CS Năvodari.

Georgian Aelenei, de la grupa antrenorului Costică Dafinoiu a cucerit medalia de argint la categoria 42 kg, el fiind învins în finală de Claudiu Busuioc, de la Voinţa Cluj. Tot la argint s-a oprit şi Darius Spirea, la categoria 56 kg, pugilist pregătit de Costică Dafinoiu. Spirea a fost învins în finală de Ionuţ Sârbu de la CSM Craiova. De asemenea, pe treapta a doua a podiumului de premiere a urcat şi George Dan, la categoria 72 kg. Dan a fost antrenat în ultimii trei ani de Costică Dafinoiu, însă de două luni se pregăteşte la grupa antrenorului George Perţea.

Medalii de bronz au cucerit Matei Dan, sportiv care se pregăteşte într-un cadru organizat de doar două luni, şi Valentin Avram, la categoria 72 kg, sportiv antrenat de Niţă Robu.

Emanoil Turcu de la grupa antrenorului Costică Dafinoiu şi Ciprian Ghergheş de la cea a antrenorului Cristian Bălan au avut prestaţii în creştere, însă ei nu au reuşit să intre în lupta pentru medalii.

“Rezultatele noastre de la cadeţi au fost foarte bune, am avut patru finalişti şi am obţinut o medalie de aur şi trei de argint, de asemenea, alţi doi sportivi au cucerit medaliile de bronz. Avem copii talentaţi, de exemplu, medaliatul cu aur, Fălcaru vine la sală de opt luni, iar Avram, care este elev la LPS, vine de doar trei luni. Dacă se vor pregăti în continuare la fel de bine vor veni şi rezultatele. Mai ales că această competiţie a reprezentat şi un criteriu de selecţie pentru europenele de box rezervate cadeţilor”, ne-a declarat Niţă Robu, antrenorul coordonator al secţiei de box de la CSM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii