Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CS Făurei, umilită la Însurăţei de Dacia Unirea

• formaţia pregătită de Florentin Petre s-a impus cu 5-1, dar scorul putea fi mult mai mare • Dacia Unirea a ratat şi un penalty, prin Cocîrlă

 

Echipa pregătită de Florentin Petre, Dacia Unirea, a făcut din nou un joc perfect şi s-a impus la scor, 5-1, în partida cu CS Făurei. Practic, fostul mare fotbalist de la Dinamo, a alcătuit o strategie fără cusur iar echipa sa a umilit-o pe cea a lui Bănel Nicoliţă. Formaţia brăileană s-a impus la o diferenţă de patru goluri însă decalajul dintre cele două combatante putea fi mult mai mare dacă elevii lui Florentin Petre nu ratau cu nonşalanţă din poziţii foarte bune. Iar printre marile ocazii se regăseşte şi penalty-ul ratat de Cocârlă în minutul 53. Şi în loc de un meci derby a fost doar unul cu o primă solistă, Dacia Unirea.

Formaţia brăileană putea deschide scorul chiar în primul minut al meciului, însă mingea şutată de Vâlceanu a trecut razant cu transversala. Au urmat două şuturi periculoase expediate de Patrick Petre, în minutele 10 şi 12, ultimul din lovitură liberă, însă de fiecare dată, Daniel Popescu, portarul oaspeţilor, a reuşit să devieze mingea în corner.

Conform ostilităţilor din teren, Dacia Unirea a deschis scorul în minutul 23 prin Patrick Petre, care, de la marginea careului mic, a trimis mingea la rădăcina barei, fără speranţe pentru Popescu. A fost o acţiune frumoasă la care au mai participat Vîlceanu şi Batchabi.

Replica formaţiei din Făurei, una palidă însă, a venit în minutul 25 când, după o centrare a lui Bănel Nicoliţă, fratele său din avanposturi, Stelian, a trimis mingea, cu capul, peste poartă. Tot Stelian Nicoliţă şi-a încercat şansa cu un şut din interiorul carelului în minutul 29, însă Stanciu nu a avut niciun fel de probleme în a reţine mingea.

Dacia Unirea a irosit apoi o mare ocazie de a-şi dubla avantajul în minutul 31, când V. Robu a trimis mingea în bară, aceasta a revenit în faţa porţii dar Vrînceanu a şutat imprecis. Vîlceanu s-a revanşat două minute mai târziu când a şutat la poartă, mingea deviată de un fundaş advers a ajuns la Batchabi care a marcat pentru 2-0. Popescu (min. 36) a scos in extremis, de la colţul scurt, mingea trimisă pe spaţiul porţii de Ioniţă.

Scorul a luat proporţii, 3-0, în favoarea Daciei Unirea în minutul 38 după reuşita lui Florin Lungu, servant fiind tot Petre cu o centrare perfectă. CS Făurei ar fi putut marca golul de onoare în minutul 42 dar Stanciu a scos de sub transversală, mingea şutată de M. Ion.

Dacia Unirea a început foarte bine şi repriza a doua, a obţinut un penalty, după un fault în careu, asupra lui Petre (min. 53), dar Cocîrlă a trimis mingea în bară. Formaţia pregătită de Florentin Petre a mai înscris două goluri spectaculoase, prin Ioniţă (min. 62) şi  Alexandru Duţu, conducând cu 5-0 în minutul 75, partida fiind jucată. Putea fi chiar 6-0, dar Zamfir s-a încurcat în propriile driblinguri şi a fost deposedat, in extremis, de Agache.

Banu a marcat golul de onoare pentru CS Făurei în minutul 88 iar partida s-a încheiat cu scorul de 5-1, în favoarea Daciei Unirea.

Dacia Unirea: Stanciu – Cocîrlă (min. 65: Duţu), Paliu, Arnaud, Păvălache -V. Robu (min. 65: Sava), Ioniţă, Lungu (min. 71: Apostolache), Vîlceanu (min. 46: Poştoarcă) – P. Petre, Batchabi (min. 71: Zamfir).

CS Făurei: Popescu – Comşa (min. 56: Savu), Banu, Agache, Păduraru – F. Roată (min. 46: Micu), B. Nicoliţă, Moldoveanu (min. 46: Mocanu), M. Ion (min. 46 Apostol) – S. Nicoliţă, Lungoci (min. 69: Niţă).
Categorie articol: 

Comentarii