Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Croaţia: Bani europeni pentru imigranţi

„Lucrările de construcţie au început după ce am primit fonduri de la UE, dar aceste centre sunt numai o parte a sistemului" a indicat oficialul croat, subliniind că aceste tabere nu vor putea rezolva problema valului de refugiaţi.
Pe de altă parte, el a declarat că nu a constatat o creştere a numărului imigranţilor care trec graniţa croată. „Toată lumea vorbeşte despre valul de refugiaţi care traversează Croaţia, dar deocamdată aici nu a sosit nimeni", a precizat ministrul Ostojic, menţionând de asemenea că numărul imigranţilor care au trecut graniţa croată venind dinspre Serbia în prima jumătate a acestui an este cu 77% mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut.
În schimb, peste 230.000 de imigranţi au ajuns în Grecia, pe mare, de la începutul acestui an, comparativ cu circa 17.500 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, aproape 29.000 de refugiaţi au trecut în ultimele trei săptâmâni pe la centrul de primire din localitatea sârbă Kanjiza, situată la graniţa cu Ungaria, potrivit unui reprezentant local, relatează agerpres.ro.

 
Categorie articol: 

Comentarii