Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Criza nu omoară sportul"

La nivelul structurilor sportive fără personalitate juridică există 129 de entităţi, mai precis 74 de asociaţii sportive şi 55 de asociaţii sportive şcolare.
Anul în curs a fost unul benefic în ceea ce priveşte apariţia unor astfel de asociaţii. În 2011 s-au constituit 3 cluburi cu personalitate juridică, o asociaţie judeţeană pe ramură, cea de oină, 3 asociaţii sportive şcolare şi 2 asociaţii sportive în judeţ.
"După 1989 s-au făcut 7 asociaţii judeţene pe ramură de sport. Ceea ce este îmbucurător pentru noi este faptul că actuala criză financiară nu a afectat activitatea sportivă, pentru că iată, în acest an s-au constituit legal 3 cluburi, Asociaţia Judeţeană de Oină, 3 asociaţii şcolare şi 2 asociaţii sportive. Sunt mulţi care vin şi cer informaţii privind constituirea unor asociaţii, dar puţini le finalizează", a declarat Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJST.
Sursa citată a mai precizat că până la finalul anului sunt şanse reale să se înregistreze la DJST alte două entităţi sportive, una din judeţ şi una în Brăila, şi anume Asociaţia Judeţeană de Box, asociaţie ce apare ca urmare a faptului că boxul în oraşul de la Dunăre începe să revină la valoarea de odinioară.
"În curs de legalizare în acest moment sunt Asociaţia Judeţeană de Box şi o asociaţie din judeţ. Noi îi sprijinim, îi consiliem pe cei care doresc să constituie astfel de asociaţii sportive şi orice reuşită a lor devine un succes în promovarea activităţii sportive şi pentru DJST", a mai adăugat Mircea Cărbunaru.
Categorie articol: 

Comentarii