Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Preda îl votează pe Paleologu, Stoica face un pas înapoi

* el susţine că poate fi util partidului fără să deţină vreo poziţie de conducere * "Fac un pas înapoi, nu voi mai candida la nicio funcţie în PDL", spune şi Valeriu Stoica

"Nu candidez la nicio funcţie. Pot fi util PDL şi fără a avea vreo funcţie", a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris ieri pe blog că va vota cu deputatul Toader Paleologu la Convenţia Naţională de pe 14 mai, considerând că acesta şi-a asumat "cu sinceritate" majoritatea celor 35 de puncte din platforma lansată de el împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu. "Peste 10 zile, la Convenţia Naţională a PDL, voi vota cu Toader Paleologu (TP) şi îi invit şi pe alţi colegi să facă acelaşi lucru. În ceea ce mă priveşte, am mai multe motive să îl susţin pe cel mai tânăr dintre candidaţii la şefia PDL", scrie Preda.
Valeriu Stoica a declarat: "Fac un pas înapoi, nu voi mai candida la nicio funcţie în PDL".

05pdl1Valeriu Stoica îşi păstrează doar rolul de preşedinte al Institutului de Studii Populare

Liderul PDL Valeriu Stoica a anunţat ieri, printr-o scrisoare deschisă, că nu va mai candida pentru nicio funcţie de conducere în interiorul partidului şi că îşi va păstra doar rolul de preşedinte al ISP, îndemnându-şi colegii de generaţie să se retragă şi ei în linia a doua. "Am avut onoarea de a fi invitat de Emil Boc să candidez în echipa sa pentru una dintre funcţiile de la vârful ierarhiei partidului, invitaţie care reflectă o încredere din partea sa, pentru care i-am mulţumit în cel mai sincer mod. Am fost pus în faţa unei alegeri dificile: pe de o parte, să îmi menţin poziţia de decizie la vârful partidului; pe de alta, să mă retrag din prima linie şi să continui efortul de consolidare a identităţii partidului şi a bazei sale doctrinare, păstrându-mi doar rolul de preşedinte al Institutului de Studii Populare", a relatat Stoica, într-o scrisoare deschisă.
Democrat-liberalul a explicat că, analizând situaţia, a ajuns la concluzia că circumstanţele politice şi personale nu îi mai permit să se dedice ambelor funcţii în acelaşi timp. "În aceste condiţii, am ales ca, de acum înainte, să îmi continui activitatea politică doar în calitate de simplu membru al PDL, mandatat să asigure realizarea programului început la ISP. Altfel spus, am decis ca la Convenţia Naţională a PDL din această lună să nu candidez pentru nicio funcţie de conducere", a anunţat Stoica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii