Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Balan este antrenor secund la lotul olimpic de box al Romaniei

La un an si ceva dupa evenimentele reprobabile de la Campionatele Mondiale din SUA s-a reinfiintat lotul olimpic de box, iar Biroul Federal al FRB a decis sa fie testati toti pugilistii tineri din tara care pot reprezenta solutii pentru Olimpiada din 2012 de la Londra.
Antrenor coordonator al lotului a fost desemnat Grigore Bondavali, fostul selectioner al lotului de tineret, iar unul dintre secunzi, antrenorul Clubului Sportiv Municipal, Cristian Balan, fost campion national de seniori al Romaniei.
Balan, a inceput activitatea de luni, 5 ianuarie si a precizat ca a fost luat prin surprindere de aceasta decizie a conducerii federatiei, dar si ca pe undeva se astepta la o astfel de convocare.
"Trebuie sa recunosc ca am fost un pic surprins de aceasta decizie, dar circulau de mult citeva variante in acest sens, au fost mai multi candidati si ma bucur evident, ca eu am fost unul dintre cei desemnati la lotul de seniori. In momentul de fata pregatirile se deruleaza la baza de la Bucuresti, Lia Manoliu, iar in lot se afla 14 pugilisti, marea majoritate tineri si foarte tineri. In curind lotului i se va alatura si braileanul Sabin Petrea", a declarat Cristian Balan.
Singurii boxeri experimentati de la lot sint in acest moment Traian Lupu si Razvan Cojanu. Ei impreuna cu ceilalti 12 componenti ai lotului vor efectua un stagiu de pregatire, incepind de pe 25 ianuarie, in Franta, unde vor avea loc si citeva gale amicale si dupa aceea vor mai participa, la mijlocul lunii februarie la Cupa Romaniei.
"Avem programat in aceasta luna un stagiu comun de pregatire in Franta cu pugilistii lotului national de acolo si dupa aceea vom reveni in Romania si ne vom continua pregatirile pina la Cupa Romaniei care se va desfasura anul acesta la Iasi. Toti componentii lotului olimpic vor intra in concurs la editia din acest an inclusiv braileanul Sabin Petrea", a mai adaugat Cristian Balan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii