Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul din Obor a fost arestat

Brăileanul în vârstă de 70 de ani, care, joi noapte, şi-a ucis tovarăşul de pahar venit la el în vizită, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile pentru omor calificat. Magistraţii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorilor din cadrul Parchetului şi l-au trimis pe septuagenarul ucigaş în spatele gratiilor. După cum v-am informat în ediţia online de sâmbătă, Vasile Munteanu şi-a ucis tovarăşul de pahar în locuinţa sa din cartierul Obor. El a comis crima dintr-un motiv stupid: şi-a adus aminte că, în urmă cu ceva timp, acesta l-a agresat. Victima, aflată în vizită în garsoniera ucigaşului, nici nu a avut timp să reacţioneze, fiind atacată cu un cuţit în timp ce dormea. Bărbatul ucis, în vârstă de 60 - 65 de ani, nu a fost încă identificat, asta pentru că autorul nu a ştiut să le spună anchetatorilor decât prenumele, un oarecare "Costică" - prieten de pahar.
Astfel, vineri, la ora 11.20, ofiţerul de serviciu din cadrul IPJ Brăila a fost sesizat telefonic despre incident, prin apelul de urgenţă 112, de ginerele bătrânului. Acesta a precizat că, în cursul nopţii de 16 spre 17 iunie, socrul lui, Vasile Munteanu, din municipiu, a avut un conflict spontan cu o persoană pe care a înjunghiat-o cu un cuţit, provocându-i decesul. "În urma primirii sesizării, s-a constituit echipa operativă formată din judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic, care, sub directa coordonare a procurorului criminalist, s-a deplasat la faţa locului şi a efectuat cercetări. S-a constatat că, într-un apartament din blocul B4, situat pe strada Hipodrom, se afla cadavrul unei persoane de sex bărbătesc, de circa 60-65 ani, care prezenta la nivelul toracelui şi abdomenului mai multe plăgi înjunghiate", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Din cercetările efectuate în cauză, anchetatorii au stabilit că Vasile Munteanu a primit-o în locuinţa lui pe victimă şi, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, aceasta s-a întins pe podeaua din dormitorul apartamentului, pentru a se odihni. La un moment dat, autorul şi-a amintit că fusese în repetate rânduri supus unor agresiuni din partea victimei, astfel că a decis să se răzbune. Mai întâi, criminalul s-a prefăcut că doarme, aşteptând ca şi amicul său să facă acelaşi lucru, jos, pe podea. Când a văzut că acesta doarme profund, autorul a luat din bucătăria imobilului un cuţit şi s-a năpustit asupra bărbatului, aplicându-i lovituri în zona toracică şi abdominală, care au condus la deces. După comiterea faptei, Vasile s-a dus din nou la culcare, fără să anunţe pe cineva despre ce a făcut, iar dimineaţă, după ce a văzut că amicul său nu mai mişcă, s-a dus la fiica şi ginerele său, care locuiau în apropiere. Criminalul le-a spus că l-a bătut pe amicul său, că acesta este întins pe pardoseală în garsoniera sa. Ginerele bărbatului a mers la locul faptei şi a rămas şocat când a descoperit că victima zăcea fără suflare într-o baltă de sânge şi a anunţat imediat autorităţile. Cadavrul a fost transportat la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila unde, în urma necropsiei efectuate în ziua de 18 iunie, s-a concluzionat că moartea victimei a fost violentă şi că a survenit în urma multiplelor leziuni suferite. Faţă de agresor, care şi-a recunoscut fapta, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar apoi l-a prezentat instanţei de judecată care a admis propunerea de arestare preventivă. Ieri, poliţiştii efectuau încă verificări pentru a stabili identitatea victimei.
Categorie articol: 

Comentarii