Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crima din Brăiliţa. Condamnarea

* inculpatul Militaru Costel a primit o pedeapsă de 12 ani închisoare pentru infracţiunea de omor, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi * sentinţa a fost dată, recent, de Tribunalul Brăila, însă nu este definitivă * ucigaşul este obligat la plata de daune civile către soţia victimei, în valoare de 20.000 lei, şi daune morale de 2.000 euro * inculpatul are şi sechestru pe bunuri

 

 

Ucigaşul din Brăiliţa trimis la închisoare. Inculpatul Militaru Costel a fost condamnat la o pedeapsă de 12 ani închisoare pentru infracţiunea de omor, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Brăila, însă în cauză s-a formulat deja apel, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Galaţi. Inculpatul are de plătit daune morale şi civile către familia celui decedat, în plus având şi sechestru pe bunuri. Numai către soţia celui decedat, inculpatul are de dat 20.000 lei şi 2.000 euro. În plus, ucigaşul are de plătit pensie de întreţinere către copiii victimei.

Sentinţa pronuţată de Tribunalul Brăila este următoarea: “Condamnă pe inculpatul Militaru Costel la pedeapsa principală de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 26.11.2018 la zi. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă M.V. şi obligă pe inculpat la plata către această parte civilă a sumei de 20.000 lei reprezentând despăgubiri civile şi la plata sumei de 2.000 Euro reprezentând daune materiale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă M.Z. şi obligă pe inculpat la plata către această parte civilă a sumei de 2.000 Euro reprezentând despăgubiri civile. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă minoră MEV prin reprezentant legal. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.526 lei reprezentând daune materiale constând în pensie de întreţinere de la data de 25.11.2018 până la data pronunţării prezentei hotărâri, precum şi în continuare la plata sumei de 210,5 lei lunar cu acelaşi titlu de pensie de întreţinere, până la data majoratului. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă minoră MVI prin reprezentant legal. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.526 lei reprezentând pensie de întreţinere, precum şi în continuare la plata sumei de 210,5 lei lunar cu acelaşi titlu de pensie de întreţinere”.

Decizia finală în acest caz va fi luată de Curtea de Apel Galaţi. Deocamdată, dosarul nu a fost înregistrat pe rolul instanţei superioare.

 

Ucis în stradă, după o altercaţie

 

Dosarul în care inculpatul Militaru este judecat pentru infracţiunea de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila în aprilie 2019, asta după ce procurorul criminalist a dispus trimiterea în judecată. Militaru Costel, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale, a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor. După cum se arată în rechizitoriu, inculpatul Militaru Costel şi victima sa, Mihai Stănică, zis “Budală”, au locuit în cartier Brăiliţa, iar de-a lungul timpului între cei doi s-a creat o stare conflictuală. În ziua de 25 noiembrie 2018, victima l-a insultat pe un martor pe stradă, ceea ce a determinat o reacţie din partea bărbatului în cauză, a fratelui său, dar şi a inculpatului Militaru Costel, care era văr cu cei doi. Aceştia au agresat victima în faţa locuinţei sale. Concubina lui Stănică a apelat serviciul unic de urgenţe, la faţa locului deplasându-se un echipaj de Poliţie care a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cei implicaţi în conflict.

Conflictul dintre cei doi nu se încheiase. După cum a stabilit procurorul, în jurul orei 21.00, inculpatul şi victima s-au întâlnit din nou la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie şi Valea Călugărească, iar între cei doi a reizbucnit conflictul, mult mai violent. “Inculpatul Militaru Costel i-a aplicat victimei o lovitură cu cuţitul în toracele anterior stâng, creând o plagă penetrantă profundă. Bărbatul înjunghiat a încercat să se îndepărteze, ba chiar să riposteze cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, însă după câţiva metri a căzut în spaţiul verde de lângă imobilul situat pe strada Dumbrava Roşie nr. 161, unde a decedat”, au stabilit anchetatorii. După agresiune, atacatorul a pătruns într-un imobil de pe strada menţionată, unde proprietarul îi permitea să locuiască într-o baracă, şi a ascuns cuţitul sub o placă din beton. Bărbatul înjunghiat a fost descoperit de o femeie care locuia în zona unde s-a produs omorul. Pe 26 noiembrie 2018, suspectul Militaru Costel, care fusese săltat de poliţişti, a fost arestat preventiv. El nu a reuşit să mai scape de arest.

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii