Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credite bancare pentru studenti

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va oferi credite bancare studentilor, pentru a-si definitiva studiile universitare. MECT a elaborat si publicat ieri, pe http://www.edu.ro/, proiectul de Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Agentiei de Credite pentru Studentii din institutiile de Invatamint Superior de Stat si Particular Acreditat.
Beneficiarii institutiei ce urmeaza sa se infiinteze sint studentii universitatilor de stat si particulare acreditate care urmeaza studii universitare de licenta si studii universitare de masterat la zi. Acestia pot primi, la cerere, credite bancare pentru acoperirea taxelor de studii si pentru alte cheltuieli legate de desfasurarea studiilor.
Agentia de Creditare este organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea MECT. Finantarea institutiei se asigura din subventii acordate de la bugetul de stat si din alte surse legal constituite.
Conform calendarului, dupa aprobarea proiectului in sedinta de Guvern, Agentia va elabora metodologiile necesare bunei functionari, astfel incit in 2009 sa devina functionala si sa produca efecte in beneficiul studentilor.
Sumele de bani pe care le vor primii studentii care beneficiaza de
burse Erasmus se vor dubla. Acestia vor primi mai multi bani pe
perioada stagiilor in strainatate, pentru ca parintii sa nu mai fie
nevoiti sa suporte o parte din cheltuieli. Aceasta decizie a fost luata de catre Parlamentul European in urma propunerii europarlamentarului Monica Iacob - Ridzi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii