Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creatorii de poezie invitaţi la Concursul "Costache Conachi"

Tinerii poeţi, în vârstă de până la 35 de ani, şi care nu au publicat în volum până acum, pot participa în perioada 29 - 30 septembrie la Festivalul concurs de poezie "Costache Conachi", ajuns la ediţia a XIX-a. Fiecare concurent are dreptul să se înscrie cu zece poezii.
Fiecare poezie trebuie transmisă în câte cinci exemplare, care vor purta fiecare acelaşi moto de identificare. Într-un alt plic închis, pe care va fi înscris moto-ul, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, etc. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizarea poeziilor şi stabilirea premiilor.
Lucrările vor fi expediate până la data de 16 septembrie, data poştei, pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Tecuci,
Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi,
cu menţiunea: Pentru concursul naţional de poezie "C. Conachi".
Cele mai bune creaţii vor fi recompensate cu: Marele Premiu - 600 de lei, Premiul I - 400 de lei, Premiul II - 300 de lei, Premiul III - 200 de lei. Vor mai fi oferite şi alte premii din partea unor edituri sau reviste literare. Laureaţii vor fi invitaţi la Tecuci pentru a-şi primi premiile şi pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul Festivalului. Cazarea, transportul şi masa vor fi suportate de organizatori.
Informaţii suplimentare se pot obţine pe adresa de e-mail : culturatecuci@gmail.com
Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Tecuci, Primăria Municipiului Tecuci, Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi, Muzeul Literaturii Române Iaşi, Direcţia pentru Cultură Galaţi, Consiliul Judeţean Galaţi şi Ministerul Culturii.
Categorie articol: 

Comentarii