Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cozmâncă se autosuspendă din PSD

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor şi simpatizanţilor PSD, Cozmâncă scrie că "Partidul Social Democrat nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, aşa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD". Motivele pentru care fostul senator susţine că PSD nu mai este de stânga sunt următoarele: "Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile si prietenii lor - pe căi ştiute de ei - averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public", "decizia profund greşită a conducerii PSD, a actualului lider al partidului, de a se alia la guvernare cu Partidul Democrat-Liberal".

"Explicaţiile date de unii lideri ai PSD, legate de apărarea interesului naţional şi aşa-zisa stabilitate politică, sunt simple justificări, adevărata motivare fiind dorinţa unor indivizi de a parveni în funcţii de demnitari - miniştri, secretari de stat, prefecţi, şefi la diverse instituţii etc. Unii lideri ai PSD au acţionat în nume personal sau a unor grupuri pentru a participa la împărţirea <<mălaiului>>, a <<caşcavalului>>, de a-şi instala familiile şi clientela politică în diverse funcţii, urmărind îmbogăţirea imediată", scrie Cozmâncă.

"Partidul Social Democrat este condus, în momentul de faţă, de diverse grupuri de interese, clanuri sau găşti, care au hotărât şi hotărăsc soarta partidului, în numele unei aşa-zise democratizări a partidului. Apreciez că direcţia aleasă de PSD este profund greşită, bazându-se numai pe satisfacerea intereselor personale ale unor grupuri, ale unor baroni locali, care promovează o politică de stat în stat. Nu se poate conduce un partid performant doar mimându-se democraţia şi acţionând, în multe cazuri, dictatorial. Este vorba de anarhie, de haos, de disoluţie a partidului. Susţin aceasta, afirmând că PSD nu mai are în prezent structuri viabile, organizate temeinic în peste jumătate din localităţi", se mai arată în scrisoarea deschisă a fostului senator.

Fostul preşedinte Executiv al PSD în perioada 2003 - 2005 mai spune că Mircea Geoană nu este recunoscut ca preşedinte al partidului în multe structuri din ţară. " Partidul Social Democrat nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut şi respectat în multe structuri de partid din judeţe, municipii, oraşe şi comune. Actualul lider al PSD a jucat la doua capete, în special la Congresul din aprilie 2005, împreună cu alţi complici, de fapt oameni care au trădat partidul, precum şi colegii care l-au sprijinit ani de zile pentru a obţine - meritat sau nu - diverse funcţii în partid, în guvern sau în diplomaţie. Respectul acestui aşa-zis lider a fost zero faţă de partid, faţă de colegii săi adevăraţi, inclusiv faţă de fondatorul partidului", mai acuză Cozmâncă.

"Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivată şi temeinică. Nu părăsesc partidul şi membrii săi adevăraţi, dar nu am nimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici şi care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc", mai scrie Cozmâncă. El le mulţumeşte apoi "marii majorităţi a senatorilor şi deputaţilor, primarilor, consilierilor locali şi judeţeni, membri ai PSD, celor care au dus greul muncii politice pe parcursul anilor", şi unor fondatori ai partidului şi unor lideri importanţi, precum: Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Dan Mircea Popescu, Alexandru Lăpuşan, Ion Vasile, Vasile Moiş.
Cozmâncă spune că se va întoarce în PSD când acesta va fi un partid cu adevărat de stânga sau centru-stânga, când va fi condus cu adevărat de oameni politici adevăraţi "şi nu de profitori de conjunctură, de demagogi, de oameni care promit mult şi nu fac nimic concret în interesul cetăţeanului, a românului obişnuit".

La final, Cozmâncă avertizează că ar putea face un nou partid politic. Cozmâncă a fost membru PSD Suceava. Fostul senator ar putea deveni şeful de campanie al lui Sorin Oprescu la prezidenţiale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii