Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costel Patrascan, ecologist la Rosia Montana

Caricaturistul brailean Costel Patrascan a fost in perioada 4 - 7 septembrie intr-o tabara de creatie la Deva, unde s-au reunit mai multi caricaturisti romani, sirbi si bulgari, finalizata cu doua expozitii pe teme ecologice, la Rosia Montana si la Valea Verde. Majoritatea caricaturilor au fost create in timpul taberei. Trebuie mentiont faptul ca expozitia de la Rosia Montana a fost un protest fata de proiectul Gold Corporation, care incearca obtinerea aurului cu ajutorul cianurilor. In urma expozitiei de la Valea Verde, lucrarile create vor face obiectul unei expozitii in lunile viitoare, la Deva, unde se va redacta si un catalog cu cele mai reprezentative lucrari.
Grupul de caricaturisti a vizitat Valea Verde, judetul Alba, unde, spune caricaturistul brailean, este greu de pratruns, iar satele sint aproape parasite datorita migratiei tinerilor catre orase, dar si din cauza inchiderii minelor. De asemenea, pentru a cunoaste mai bine zona au fost organizate excursii si drumetii.
"Atmosfera a fost minunata in zonele vizitate, natura arata exceptional, peisajele au fost splendide. Cit despre mincare, aceasta a fost ecologica. In zona Valea Verde este foarte greu de ajuns si de aceea cred ca este mai interesant si mai atragator", a declarat Costel Patrascan.
Gazda taberei de creatie de la Deva a fost profesorul de istorie Ion Sicoe, din cadrul Inspectoratului de Cultura din Deva. In tabara au mai fost prezenti si caricaturistii Otas Nikola, Milenko Mihazlovic, Ilian Zadkov, Doru Bosiok, Ion Nasicoiu si profesorul Vali Ylies, referent Casa de Cultura din Deva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii