Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cosmin Neagu a semnat prima «dublă» pentru Dacia Unirea

Sâmbăta trecută, în faţa a peste 1000 de spectatori, Dacia Unirea s-a impus într-o manieră categorică, 4-1, în faţa timişorenilor de la ASU Politehnica şi a urcat pe locul al patrulea în clasamentul Ligii a II-a. Cu toate că evoluţa scorului din startul partidei a fost favorabilă echipei vizitatoare, jocul, pe ansamblu, a fost la discreţia elevilor lui Alin Pânzaru. "Aşa suntem noi, facem cadouri şi apoi alergăm să reparăm situaţia. E bine că am revenit în joc până la finalul primei reprize, dar pe ansamblu jocul a fost la discreţia noastră. Iar scorul putea fi mult mai categoric", a punctat Alin Pânzaru, la finalul partidei. Încă din startul jocului Dacia Unirea s-a masat cu aproape întreg efectivul în jumătatea adversă de teren şi a avut o primă şansă de a deschide scorul în minutul 9 însă mingea trimisă cu capul de Neagu, după o centrare bună a lui Costel Roşu, a trecut razant cu transversala porţii oaspeţilor. Timişorenii au replicat pe contraatac în minutul 13 însă Ghiocel a reuşit să-l blocheze în propriul careu pe Blănaru şi tabela a rămas intactă. Puşcaşu (min. 16) şi Muscă (min. 21) nu au reuşit să deschidă scorul pe Municipal, au reuşit însă să facă acest lucru oaspeţii în minutul 25 când Blănaru a profitat de o greşeală în lanţ a apărătorilor centrali brăileni dar şi a portarului Mitrea şi a trimis mingea în plasă. Conduşi cu 1-0 brăilenii s-au năpustit asupra careului advers şi au restabilit egalitatea în minutul 41 prin Cosmin Neagu. Elevii lui Alin Pânzaru au ieşit de la cabine hotărâţi să tranşeze repede partida în favoarea lor iar după numai un sfert de oră din repriza a doua conduceau cu 4-1. Gazdele se puteau desprinde la 2-1 în minutul 47 numai că mingea şutată de Neagu, a fost deviată, in extremis, în corner, de portarul Alin Constantinescu. La rândul ei ASU Pilitehnica Timişoara ar fi putut înscrie al doilea gol în minutul 51 când, după un contraatac trei contra unu, Blănaru a rămas singur cu Mitrea, a şutat plasat, însă portarul brăilean a scos mingea de vinclu. După numai trei minute, cu un şut plasat, din interiorul careului, Neagu a marcat pentru 2-1. Roşu (min. 56) a fost blocat în momentul şutului însă la faza imediat următoare Petean a centrat în faţa porţii iar Alexandru Muscă a dus scorul la 3-1 în favoarea gazdelor. Scorul final al partidei, 4-1 pentru Dacia Unirea, a fost stabilit de Puşcaşu după o pasă foarte bună a lui Roşu. Până la finalul partidei Puşcaşu, Roşu, Enciu şi Muscă au mai irosit patru mari ocazii de gol.

Dacia Unirea: Olaru (min. 23: C. Mitrea) - G. Niţă, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu - Petean (min. 71: Enciu) - Rosu, D. Oprea, Puşcaşu, Neagu (min. 68: Adăscăliţei) - Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru
ASU Politehnica Timişoara: A. Constantinescu - Stefanovici (min. 64: Motreanu), Telescu, Gălan, Taub - Bilia, D. Constantinescu, Birău, Ţugui (min. 46 Danaricu) - P. Niţă (min. 74: Vucea), Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii