Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cortul din Parcul Monument ia amendă

* arhitectul şef a constatat că amenajarea se face, totuşi, pe o fundaţie de beton şi îi trage la răspundere pe administratori fiindcă nu au făcut demersuri pentru obţinerea avizelor necesare * Poliţia Locală aşteaptă o adresă oficială de la Primărie, pentru a aplica sancţiunea

Schimbare de atitudine din partea Primăriei, în cazul cortului de mari dimensiuni ridicat în Parcul Monument, pe locaţia fostului restaurant Kiseleff, în scopul deschiderii unui club de vară. Dacă autorităţile locale spuneau, în urmă cu două zile, că respectiva amenajare nu are nevoie de autorizaţie de construcţie, pe motiv că nu este aşezată pe o fundaţie de beton, ulterior s-a constatat că, de fapt, era necesară obţinerea autorizaţiei. "Am fost personal la faţa locului şi am văzut că acel cort a fost aşezat pe un planşeu de beton provenit din fundaţia fostului restaurant. În aceste condiţii, am întocmit o adresă către Poliţia Locală, pentru a fi luate măsurile legale. Firma care a ridicat cortul fără a solicita în prealabil autorizaţie de construire va fi amendată", ne-a declarat Marian Ion, arhitectul-şef al Primăriei Brăila. Poliţia Locală nu a aplicat, însă, nicio sancţiune, ieri, deoarece încă nu primise nicio adresă oficială de la arhitectul-şef. "Noi am solicitat încă de acum câteva zile un punct de vedere oficial din partea arhitectului-şef. Încă nu am primit acea adresă în care să se specifice clar dacă s-au încălcat sau nu prevederile legale, în cazul amenajării acelui cort din Parcul Monument. După ce primim documentul oficial, vom acţiona în conformitate cu cele specificate acolo", ne-a declarat, ieri după-amiază, Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale Brăila. Acesta ne-a spus că amenzile pentru lipsa autorizaţiei de construcţie se încadrează între 1.000 şi 10.000 lei.
Reamintim că pe o porţiune din locaţia fostului restaurant "Kiseleff" - demolat între timp -, firma "Aladin Junior", a lui Cătălin Serghei, a ridicat un cort de mari dimensiuni, intenţionând ca, din 6 iulie, să deschidă un club de vară, destinat amatorilor de distracţii. Firma în cauză a început amenajările fără a solicita avizele necesare. Administratorii firmei au început demersurile pentru obţinerea certificatului de urbanism abia de ieri, după ce au intrat în vizorul autorităţilor locale, iar cazul a fost făcut public de ziarul nostru. Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că le-a cerut personal celor de la "Aladin Junior" să intre în legalitate, înainte de a inaugura clubul. O altă instituţie care ar trebui să-şi dea avizul este Agenţia de Protecţia Mediului, însă reprezentanţii firmei în cauză nu depuseseră, până ieri, nicio cerere oficială la instituţia în cauză.
Categorie articol: 

Comentarii