Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coreenii fac ofertă publică de preluare pentru 0,65% din Şantierul Naval Brăila

Astfel, "STX Shipbuilding" vrea să cumpere prin intermediul companiei "STX Norway Offshore" un pachet de 433.111 acţiuni ale şantierului, aflate la acest moment în proprietatea diverselor persoane fizice şi juridice, la un preţ de 3,15 lei/unitate, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat documentul de ofertă. Operaţiunea va fi intermediată de casa de brokeraj "KBC Securities".

Potrivit celor mai recente raportări de pe site-ul Bursei, şantierul naval din Brăila este deţinut de firma "Scandinor" (94,12% din pachetul de acţiuni), controlată mai departe de "STX Europe", parte a grupului sud-coreean "STX Shipbuilding", care a preluat la începutul anului trecut constructorul naval norvegian "Aker Yards". În acest context, în a doua jumătate a lunii august, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) cerea CNVM să arate ce sancţiuni a dat companiei sud-coreene "STX Shipbuilding" tocmai pentru că nu făcuse ofertă publică de preluare. Potrivit legii pieţei de capital, un acţionar care ajunge să deţină direct sau indirect mai mult de 33%, respectiv 50% din capitalul social al unei companii este obligat să lanseze o ofertă publică de preluare în maximum două luni de la depăşirea pragului respectiv. "STX Shipbuilding" anunţase în luna august 2008 că deţine 88,37% din acţiunile grupului "Aker Yards" şi, prin urmare, a ajuns să controleze şi şantierul naval din Brăila.
Acţiunile "STX Ro Offshore Brăila" se tranzacţionează la prima categorie a pieţei Rasdaq, sub simbolul SNBB, compania având o valoare de piaţă de 171,8 milioane lei (40 milioane euro), la cotaţia de 2,59 lei stabilită în şedinţa de tranzacţionare din 10 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii