Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil de 10 ani prins conducând un tractor pe o stradă din Maraloiu

poliţiştii au oprit în trafic tractorul cu remorcă, întrucât vehiculul nu avea plăcuţe de înmatriculare • culmea, de la volanul tractorului a coborât un minor de 10 ani, din sat Maraloiu • tatăl minorului a încredinţat vehiculul unui tânăr, care l-a condus fără a avea permis, iar acesta i l-a dat apoi minorului de 10 ani

 

Poliţiştii au avut parte de o surpriză în comuna Gradiştea, după ce au oprit în trafic un tractor pentru control. Au constatat că la volanul tractorului era un copil de numai 10 ani. Vehiculul a fost lăsat pe mâna băiatului, iar acesta nu s-a temut să îl conducă. Persoanele responsabile, tatăl copilului şi un tânăr căruia îi fusese încredinţat vehiculul, au fost luate la întrebări de poliţişti.

Depistarea s-a făcut sâmbătă, la ora 19.00, când poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Şuţeşti au oprit, pe raza satului Maraloiu, comuna Gradiştea, un ansamblul de vehicule, compus din tractor şi o remorcă. Acestea nu aveau plăcuţe de înmatriculare. “De la volanul tractorului a coborât un minor de 10 ani, din satul Maraloiu, comuna Gradiştea. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că anterior depistării, în jurul orei 15.00, tatăl minorului în cauză, în vârstă de 47 de ani, i-ar fi încredinţat ansamblul de vehicule unui localnic de 23 de ani. Acesta l-a condus pe drumurile publice din localitate, deşi nu deţinea permis de conducere corespunzător conducerii ansamblului rutier menţionat. În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, tânărul i-ar fi încredinţat ansamblul rutier minorului, pentru a-l conduce pe drumurile publice”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, încredinţarea vehiculului unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere sau deţine un permis necorespunzător categoriei.  

 

Pericol în trafic!

 

Poliţiştii atrag atenţia proprietarilor de vehicule să fie responsabili şi să fie atenţi cui le încredinţează spre conducere. Dacă la volan se urcă o persoană fără permis, sau un copil, pericolul la care sunt supuşi participanţii la trafic în astfel de situaţii este foarte mare.

Poliţiştii le reamintesc acestora prevederile Codului penal: îndredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane despre care ştie că nu deţine permis sau acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.  
Categorie articol: 

Comentarii