Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii au fost jurnalisti pentru o zi

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a organizat, ieri, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, manifestari inedite. Ziua a inceput cu "Conferinta de presa a copiilor", manifestare in cadrul careia copiii au pus intrebari ziaristilor.
Discutiile interactive au fost interesante, copiii dovedindu-se a fi extrem de curiosi si inventivi. Ei au vrut sa stie cum si-ar petrece un ziarist ziua de 1 Iunie, care e cel mai important lucru pentru un copil, care a fost cea mai mare realizare, dar si boacanele din copilaria adultilor prezenti la manifestare. De asemenea, ei au vrut sa afle cum e copilul ideal in viziunea unui ziarist, dar si ce are voie sa faca un minor si nu poate face un adult. Cei prezenti au vorbit despre prietenia adevarata, dar si despre faptul ca perioada copilariei este cea mai frumoasa din etapele vietii. Ziaristii au primit diplome de excelenta din partea copiilor.
Manifestarile au continuat in Gradina Publica unde cei mici au avut parte de foarte multe momente de veselie si de concursuri inedite. Ei au jucat ping - pong, fotbal, badminton, au avut concursuri de mincat mere de pe ata si piersici din apa, de spart baloane intr-un timp standard. Copiii si-au demonstrat maiestria realizind desene pe asfalt. "In fiecare an incercam sa le facem bucurii copiilor de ziua lor. Pina acum, manifestarile au fost organizate in Parcul Monument, dar anul acesta ne-am mutat in Gradina Publica. Este important ca macar de ziua lor, cei mici sa fie fericiti, sa se destinda. Ne straduim de asemenea sa sprijinim si familiile sa aiba grija de copii asa cum trebuie. 1 Iunie este o zi deosebita pe care am vrut sa o transformam intr-o familie mare a copiilor", a precizat Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al Consiliului Judetean. Gradina Publica a fost impodobita cu nu mai putin de 500 de baloane. Copiii au primit mingi de golf, carti de colorat, rachete de tenis, dispozitive de facut baloane de sapun, dar si baloane. Alexandru Sculschi, director executiv al DGASPC, Simona Cimpoae, purtator de cuvint si Gheorghe Bunea Stancu au primit diplome din partea copiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii