Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii Ansamblului de dansuri grecești ”Pandora", din nou pe podium

* micii dansatori s-au clasat pe locul al doilea la Festivalul de folclor pentru copii și tineret organizat în Grecia de Asociația ”Voreades”, cu sprijinul Primăriei Kalamaria, al Prefecturii Makedoniei Centrale și al Muzeului de Etnografie și Folclor Makedonia – Thraki

 

Week-end-ul trecut, copiii  Ansamblului de dansuri grecești  ”Pandora”, sub conducerea instructorului și coregrafului Constantin Haraga, au participat la Festivalul de folclor pentru copii și tineret organizat în Grecia de Asociația ”Voreades”, cu sprijinul Primăriei Kalamaria, al Prefecturii Makedoniei Centrale și al Muzeului de Etnografie și Folclor Makedonia – Thraki. Desfășurat pe parcursul a două zile, festivalul a reunit online un număr mare de ansambluri din Grecia, Cipru și Albania care au adus în prim plan frumusețea tradițiilor locale. Bucuria de a fi invitați la acest eveniment important a fost dublată de câștigarea locului al doilea pentru dansurile prezentate, atât juriul, cât și publicul apreciind munca depusă de ansamblul brăilean pentru promovarea culturii și tradițiilor elene.

”Iată că această pandemie, pe lângă teamă, pierderi de vieți omenești și recesiune economică, ne-a oferit oportunitatea de a strânge rândurile în mediul online și de a dezvolta proiecte care, în mediul fizic, ar fi necesitat  eforturi mai mari fizice sau financiare. Iubitorii de frumos, oamenii de cultură, cei care se ocupă de educația tinerei generații nu au capitulat în acest context atipic și au demonstrat că poate exista interacțiune umană atunci când se vrea. Premiul obținut ne onorează și ne responsabilizează pe viitor: aprecierea folcloriștilor eleni ne oferă încredere și certitudinea că aici, la Brăila, elenismul își păstrează prospețimea ca acum o sută de ani”, a declarat Constantin Haraga, instructorul și coregraful Ansamblului ”Pandora”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii