Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consulul general al Chinei la Constanta a vizitat, ieri, Braila

Consulul Chinei la Constanta a avut, ieri, o scurta intrevedere cu reprezentantii administratiei publice locale din Braila. Scopul principal al vizitei lui Wang Tieshan, dupa cum a declarat acesta, a fost de a se prezenta autoritatilor brailene, acesta fiind proaspat numit pe aceasta functie. Totodata, consulul general a declarat ca este interesat de judetele care fac parte din regiunea de dezvoltare sud-est, in vederea incheierii unor parteneriate economice intre tara pe care o reprezinta si aceasta zona: "De 4 ani, postul de consul general al Chinei la Constanta nu a mai fost ocupat, dar acum am fost numit eu pe aceasta functie. Mi-am propus sa cunosc intii foarte bine judetele care fac parte din aceeasi regiune de dezvoltare ca si Constanta, pentru a putea stabili un punct comun de vedere asupra dezvoltarii socio-economice corecte. Este cunoscut faptul ca relatia de prietenie si colaborare intre Romania si China este una dintre cele mai bune din lume si dorim sa extindem asta cit se poate si la nivel local. Oricum, judetul Braila este deja infratit cu provincia chineza Henan, asa ca lucrurile vor merge mai bine".
La rindul sau, prefectul Nicolae Mitroi a prezentat pe scurt judetul Braila din punct de vedere economic, subliniind faptul ca de abia acum lucrurile incep sa se mai miste din acest punct de vedere in judetul nostru: "Noi sintem inca la inceput. Am avut o perioada grea si acum, incet, incepem si noi sa ne dezvoltam. In acest context, orice colaborare economica cu o tara care a cunoscut o asemenea evolutie in ultimii ani, nu poate fi decit un atuu pentru noi. Ridicarea nivelului de trai al populatiei este ceea ce cauta ambele tari sa obtina. Faptul ca sintem infratiti cu provincia Henan, care doreste, la rindul ei, posibilitati de colaborare cu noi, nu poate fi decit benefic pentru ambele parti implicate".
Consulul general al Chinei la Constanta a avut scurte intrevederi atit cu primarul municipiului, Constantin Cibu, cit si cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Categorie articol: 

Comentarii