Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Construcţie ilegală pe spaţiu public, devenită benefică peste noapte

• un brăilean care şi-a permis să împrejmuiască domeniul public cu un gărduleţ a fost somat, în noiembrie, de către Poliţia Locală să desfiinţeze construcţia • inexplicabil, la câteva săptămâni distanţă, Poliţia Locală s-a răzgândit şi a spus că este benefică această construcţie, mai ales că trotuarul nu se mai murdăreşte cu noroi

 

Un gard montat ilegal pe domeniul public, în dreptul blocului E de pe strada Ghioceilor, din municipiu, a devenit peste noapte “legal”, după ce persoana care şi-a permis să facă împrejmuirea şi somată, recent, de Poliţia Locală să o desfiinţeze, ar fi apropiată şi vecină cu viceprimarul Alexandru Jantea-Crican. Totul a pornit de la o sesizare transmisă de redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” către Poliţia Locală în noiembrie, după ce gardul a fost atins în repetate rânduri de maşinile care circulă prin zonă. Inclusiv unul dintre colegii noştri s-a aflat în această situaţie. Pe timpul zilei, există autoturisme parcate direct pe carosabil, din cauza lipsei locurilor de parcare suficiente, iar această problemă poate fi întâlnită în mai toate zonele municipiului. Astfel, devine aproape imposibil ca două maşini să poată trece una pe lângă alta fără a se atinge între ele. De multe ori, pentru a fi evitate evenimentele rutiere, unii şoferi aleg să tragă de volan în dreapta, zgâriindu-şi practic autoturismele în gardul respectiv. Iar pe partea dinspre trotuar, gardul are nişte ţepi, un posibil pericol pentru trecători, în special copii.

Gărduleţele au fost montate, cel mai probabil, de proprietarul spaţiilor comerciale de la parterul blocului, pentru a-şi asigura vizibilitatea afacerii.

În ziua în care am transmis solicitarea, poliţiştii locali au fost prompţi şi au verificat zona. Directorul instituţiei, Georgică Tănase, ne-a informat că gardurile respective nu sunt realizate de Municipalitate şi că sunt montate ilegal. Astfel, cel care le-a montat a fost identificat şi somat să le desfiinţeze. Miercuri, 4 decembrie, am revenit pe subiect, deoarece gardul cu pricina încă se află la locul său, ba mai mult, umblă zvonul că proprietarul ar fi vorbit cu viceprimarul Alexandru Jantea-Crican pe acest subiect.

Contactat telefonic, viceprimarul Jantea a făcut o declaraţie halucinantă: că zona era împrejmuită de pe vremea comuniştilor. În realitate, gardul respectiv a fost montat în urmă cu cel mult 3 ani, spaţiul fiind folosit înainte de locuitori pentru a-şi parca maşinile, în lipsa altor locuri special amenajate şi disponibile. “Oricum acolo nu vor putea fi parcate maşini, pentru că domnul primar vrea să planteze copaci. Nu, nu am vorbit cu domnul respectiv (cel care a montat gardurile - n.r.)”, ne-a declarat Jantea-Crican. Acesta se cunoaşte personal cu cel care are spaţiile comerciale la parterul blocului şi care şi-a permis împrejmuirea domeniului public fără a avea nicio hârtie oficială în acest sens.

Şi şeful Poliţiei Locale, Georgică Tănase, a avut, de această dată, o poziţie diferită faţă de cea din noiembrie. “Analizând în profunzime situaţia, acolo este spaţiu verde şi e ok să fie împrejmuit pentru a nu mai parca maşinile şi pentru ca trotuarul să nu mai fie murdărit cu noroi”, ne-a spus acesta, adăugând că bărbatul care a montat gardurile intenţionează să facă demersurile necesare pentru a intra în legalitate.

Mai trebuie menţionat că viceprimarul Alexandru Jantea-Crican ştia demult de existenţa acelor garduri, în condiţiile în care zona îi este extrem de familiară.
Categorie articol: 

Comentarii