Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul Damian pune piciorul in prag, dar usa e scoasa din balamale

Consilierul PSD Doru Damian nu mai tolereaza sa fie umilit de conducerea Primariei. Anuntul oficial, in acest sens, a fost facut la cea mai recenta conferinta de presa a PSD Braila, in cadrul careia consilierul a infierat atacurile "ordinare" la care este supus atit el, cit si colegii sai din CLM, din partea primarului Constantin Cibu si a viceprimarilor. Tocmai cind credeam ca vor urma declaratii zguduitoare, am aflat cu stupoare care sint atacurile respective: "Practic, CLM trebuie umilit, desi este ales, ori de cite ori este posibil. Eu unul, nu ma fac partas la atitudinea colegilor mei din CLM, care se lasa si care accepta sa fie umiliti, si ati vazut ca alaturi de mine sint si alti colegi care dovedesc verticalitate si bun simt, atunci cind se ataca la modul ordinar, scuzati-mi expresia, cind se frizeaza absurdul, prin anumite proiecte de hotarire".
L-am intrebat pe consilierul municipal la ce anume se refera, cind vorbeste despre umilirea lui si a colegilor sai, asteptindu-ne sa aminteasca, in primul rind, de calificativele pe care le arunca primarul atunci cind se enerveaza din cauza unor consilieri care nu voteaza cum ar vrea el, pe care-i numeste "cretini " sau "timpiti". Nu de alta, dar presa a relatat in mai multe rinduri despre aceasta atitudine a lui Constantin Cibu, si de faptul ca niciodata, nici un consilier nu l-a tras de mineca si nu i-a cerut sa-si masoare cuvintele - motiv pentru care, banuim, primarul continua in acelasi stil.
Dar, surpriza! Damian se simte umilit de cu totul alte lucruri: "Ma refer la modul de comportare si va aduc aminte ca am solicitat anul trecut trei luni de zile ca viceprimarii sa depuna raportul de activitate, dar nu s-a facut decit dupa mari interventii, si atunci s-au prezentat niste fituici in care de fapt erau lucruri care nu le apartineau dumnealor si reprezentau activitatea directiilor pe care le controleaza. Sintem in al treilea an de activitate a CLM, si nimeni n-a vazut un raport de activitate pe aceasta perioada".

"Am o problema la ureche"

Intrebat daca nu cumva injuraturile primarului si calificativele cu care-i gratuleaza pe consilieri reprezinta o umilire mai mare decit neprezentarea unor rapoarte de activitate, Damian a dat-o din colt in colt, declarind ca, in primul rind, el, unul, n-a auzit niciodata ca primarul sa fi spus asemenea lucruri: "Eu nu pot sa-l aud pe domnul primar, ca am o problema la ureche".
In al doilea rind, in opinia lui Damian, ceea ce murmura primarul printre dinti nu se pune - chiar daca murmuratul il aud foarte clar ziaristii, precum si cei care stau in apropierea lui Cibu - si, oricum, invectivele respective nu-l deranjeaza pe domnul consilier, in ideea ca nu este el cel jignit, ci primarul se jigneste singur, si-i jigneste si pe cetatenii care i-au votat pe cei numiti "cretini " si "timpiti".
In orice caz, consilierul PSD se arata hotarit sa nu mai accepte umilinta la care sint supusi membrii CLM - adica, intelegem noi, sa nu mai tolereze neprezentarea periodica a rapoartelor de activitate ale viceprimarilor si primarului. Probabil tot un semn de protest il reprezenta si obiceiul lui Doru Damian de a parasi sala, plin de demnitate, atunci cind dorea sa se fofileze de la a vota proiecte de hotariri controversate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii