Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii locali vor sa aiba grija de unitatile de invatamint

Consilierul municipal democrat Mihaela Picu este nemultumita de atitudinea directorului Scolii generale nr. 3 care nu o invita la sedintele Consiliului de Administratie al unitatii de invatamint, desi face parte din CA. Printr-o hotarire de CLM, din luna noiembrie 2004, s-a stabilit ca fiecare consilier municipal sa faca parte din CA al unor unitati de invatamint preuniversitar de stat, pentru a lua cunostinta de problemele acestora si a le ajuta, in masura competentelor sale. Unii dintre consilieri, insa, nu au fost contactati in nici un fel de directorii respectivi si nu au fost invitati niciodata, pina acum, la sedintele CA. Mihaela Picu a reclamat acest aspect:
"In urma cu ceva timp, am fost desemnati sa facem parte din consiliile de administratie ale unor unitati de invatamint. La cele doua unitati la care eu am fost desemnata sa fac parte, un liceu si o scoala generala, am intilnit doua situatii diferite: la liceu, totul a fost in regula, am fost chemata de fiecare data la sedinta, iar daca eu nu am putut participa, mi-au fost transmise documentele respective. La Scoala Generala nr. 3, in schimb, eu nu stiu daca directorul este femeie sau barbat, iar respectivul director nu ma cunoaste, nu stie daca sint blonda sau bruna, inalta sau scunda. De aceea, as dori sa stiu daca aceste desemnari facute conform legii sint doar pentru a intocmi niste hirtii suplimentare sau cu adevarat trebuie sa ne implicam in viata unitatilor scolare? As ruga ca aceasta intrebare a mea sa fie transmisa tuturor directorilor de unitati de invatamint, ca sa stim, ne mai implicam sau nu in viata copiilor nostri?".
Sorina Bosoanca, director in cadrul Primariei Braila, a dat raspunsul, la aceasta problema: "Hotaririle Consiliului Local prin care dvs. ati fost mandatati sa faceti parte din Consiliile de Administratie au fost comunicate cu confirmare de primire tuturor scolilor. Dar tinind cont ca aspectul semnalat de doamna consilier nu este unul singular, vom reveni cu adrese catre domnii directori".
Mai nou, prin aprobarea unei HCLM in ultima sedinta de consiliu, consilierii locali au primit in grija si cite o gradinita, de pe raza municipiului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii