Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilier chiulangiu, pus in discutia partidului

Presedintele organizatiei municipale PSD Braila admite ca acest chiul sistematic pe care-l practica unii dintre colegii sai de partid la sedintele pe comisii ale CLM, incasindu-si totusi indemnizatia, in baza unor pontaje falsificate de acestia, este intolerabil. Dupa ce unii dintre PSD-isti au incercat sa-i ia apararea Iulianei Lascu, chiulangita in discutie, care s-a ocupat timp de trei ani si de pontaje si au incercat tot felul de subterfugii in interpretarea regulamentului CLM, Tudose o recunoaste: este vorba despre fapte grave, care afecteaza, dincolo de imaginea consilierului Lascu, si imaginea partidului. Liderul PSD a precizat ca a avut deja o prima reuniune la care s-a discutat pe aceasta tema, iar la finele saptaminii va avea loc a doua intilnire, la care se va lua o decizie in cazul Lascu: "Ca ei chiulesc de la sedintele de comisii de ani de zile, este grav si nu ma incalzeste cu nimic faptul ca ei spun ca sint si altii care chiulesc. Pe de o parte, poate si de asta lucrurile merg asa cum merg in orasul asta. Am avut simbata o intilnire la partid, iar in week-endul acesta vom avea o noua discutie pe acest subiect si va asigur ca vom lua masuri. Este adevarat ca acum un an a mai fost agitatie pe aceasta zona, cu activitatea consilierilor municipali, unii au inteles atunci, altii au ramas cu aceasta problema. Una dintre solutii este ca doamna Lascu sa se retraga din functia de secretar al comisiei. Alte doua variante sint ca doamna Lascu ori renunta la calitatea de consilier, ori muta sedinta de comisie vinerea".
Presedintele PSD mai admite ca explicatiile date de Lascu, pentru a-si motiva asa-zisa prezenta din pontaj, cum ca se duce la alte comisii, este penibila: "Eu, daca sint platit de catre Parlamentul Romaniei, nu inseamna ca am fost prezent, daca ma duc la Parlamentul Moldovei. Daca esti platit si esti desemnat sa faci parte dintr-o comisie, te duci la comisia respectiva, acolo trebuie sa fii prezent!".

"Toata tevatura facuta de doamna Picu are si un tip de scop electoral"

Tudose considera insa ca si consilierul PD Mihaela Picu, cea care a reclamat chiulul colegilor sai la sedintele de comisii, si-a ridicat indemnizatia in mod incorect, in conditiile in care ea a admis ca nu s-au tinut sedintele: "Problema ridicata este reala, dar cred ca, pe de alta parte, toata tevatura facuta de doamna Picu are si un tip de scop electoral, fiindca daca dinsa era mai breaza, la prima sedinta a CLM, se ridica si spunea "mai fratilor, avizul acesta nu exista, fiindca noi nu ne-am intrunit!". Dar a acceptat trei ani de zile situatia, si acum, brusc, cind se apropie alegerile, ea e Fecioara Maria. Sedinta de comisie tinuta cu un singur om este valabila? Nu. Doamna Picu si-a luat si ea banii din indemnizatie, in toti acesti ani in care spune ca nu s-au tinut comisii? Da. In fapt, acea comisie nu functioneaza, toti sint o apa si-un pamint, nu a functionat, sau a functionat netransparent. Nu se poate asa ceva! Dar si doamna Picu are aceeasi problema cu faptul ca si-a luat indemnizatie, fara sa se tina sedintele. Era in regula daca, atunci cind reclama ca timp de un an de zile aceasta comisie n-a functionat dinsa demonstra ca un an de zile nu si-a luat banii. Ea a facut sedinta singura?!".
Intrebat daca, in calitate de angajat al Autoritatii Rutiere Romane, Iuliana Lascu nu este functionar public si, implicit, incompatibila cu calitatea de consilier, Tudose a precizat: "Am inteles ca nu este incompatibila, a facut o adresa catre domnul secretar Iorga si i s-a spus ca nu este functionar public".
L-am mai intrebat pe Tudose daca Iuliana Lascu mai merita sa candideze pentru un mandat de consilier, dupa modul in care s-a achitat pina acum de indatoririle de ales local: "Am o parere pe acest subiect, insa este personala, si noi sintem o echipa si nu conteaza parerile personale decit in contextul unui vot".
Atragem atentia liderilor PSD ca in aceeasi situatie, de chiul sistematic, se afla si colega de partid a Iulianei lascu, Wilhemina Ionescu, cu unica diferenta ca aceasta, nefiind secretar al comisiei, nu poate fi acuzata de fals in pontaje. Pe de alta parte, Ionescu, ce a fost reclamata anul trecut, ca si chiulangita, a facut tandem cu colega sa, cele doua "acoperindu-se" una pe celalalta si declarind ca vin la sedinte, dar la alta ora decit cea stabilita anterior, si discuta intre ele, pe ascuns de Picu.
Categorie articol: 

Comentarii