Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerea Camerei îi cere lui Boc explicaţii legate de OUG privind ajutoarele de încălzire

Secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, a anunţat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că deputaţii au luat în discuţie scrisoarea premierului interimar, prin care acesta solicită conducerii Camerei să dispună măsuri în vederea adoptării, în regim de urgenţă a OUG 106/2009 şi au decis să o trimită Comisiei pentru muncă.
"Această Ordonanţă deUrgenţă se află la Senat, urmează să o primim (la Camera Deputaţilor, n.r.). Între timp, solicitarea lui Emil Boc va fi transmisă Comisiei pentru muncă. În acelaşi timp, unii colegi au solicitat să fie întocmită o adresă pentru dl Emil Boc, prin care să explice în detaliu care au fost sursele financiare care au condus la punerea pe ordinea de zi a acestei Ordonanţe de urgenţă. Propunerea a fost adoptată de Biroul Permanent, va fi redactată o scrisoare ce va fi transmisă lui Emil Boc în numele Biroului Permanent", a detaliat Pardău.
Premierul interimar Emil Boc a transmis, pe 20 octombrie, o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor, ce vizează OUG 106/2009. "Având în vedere situaţia juridică şi constituţională a Guvernului în urma adoptării moţiunii de cenzură, vă rugăm să dispuneţi măsurile procedurale în vederea adoptării în regim de urgenţă a OUG 106/2009 pentru modificarea OUG 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, percum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice, cu amendamentele propuse de Guvern, în vederea asigurării unui sprijin pentru un număr de 788.000 familii şi persoane singure la plata facturii de întreţinere în perioada sezonului rece", se arată în scrisoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii